2024. április 19. - Emma

EU-s támogatásból korszerűsítik az otthont

Európai uniós támogatással korszerűsítik a táplánypusztai mentálhigiénés otthon energetikai rendszerét.
2010. augusztus 4. szerda 15:25 - HírExtra
A munkálatokra 128 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében az otthont fenntartó Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - közölte az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán (onkormanyzat.mti.hu) keresztül a Győr megyei közgyűlés.

A támogatási összeget a fenntartó csaknem 86 millió forint önrésszel egészíti ki, így összességében 214,6 millió forintos energetikai fejlesztés valósulhat meg a szociális intézményben - írták a tájékoztatóban.

Ponty Zita, a Győr megyei önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek szerdán elmondta: a Győr közelében lévő Táplánypusztán egy kastélyban és melléképületeiben nyitották meg az otthont az 50-es évek második felében, majd a 80-as években kétszintes pavilonnal bővítették.

A tervezett felújítások nagyobb része az annak idején kis ráfordítással, egyszerűen megépített pavilont érinti. A 350 gondozott több mint felének otthont adó épületben gépi szellőztetéssel cserélik majd a levegőt. Felújítják a belső hőtávvezeték-hálózatot, és elvégzik a kazánház rekonstrukcióját, napkollektorokat építenek be, és korszerűsítik a hőtermelő és -szabályozó rendszereket.

A kivitelezés a közbeszerzési eljárás lefolytatása után novemberben megkezdődhet, a befejezés tervezett határideje 2011 kora nyara.

A táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban számottevő kórházi kezelést nem igénylő pszichiátriai betegeket ápolnak, értelmi fogyatékosokat gondoznak és foglalkoztatnak. Az intézménynek 140 alkalmazottja van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását