2024. április 25. - Márk

VB újratöltve - kezdődnek a negyeddöntők!

Végre megkezdődött a keményvonalas világbajnokság. A kieséses szakasz izgalmainak a bizsergés-együtthatója sokszorosa annak, ami a csoportkörökben megtapasztaltunk. Ráadásul elérkezett a negyeddöntők hétvégéje: azok, akik itt nyernek, már bőségesen sikeresnek tekinthetőek.
2010. július 2. péntek 11:59 - Gyülvészi András
Hollandia–Brazília

Ma délután 16.00-kor Hollandia találkozik Brazíliával, és talán ez a legígéretesebb találkozó ebben a fordulóban. A hollandok izzadtságszagú győzelmet arattak a szlovákok fölött, így lesz mit bizonyítaniuk. Lássuk be, hamar feledtették a száz százalékos csoportkört.

Szegény brazilokon viszont ott az elvárás mázsás tömegének teljes tehetetlenségi nyomatéka: tőlük csak a vb-cím lenne elfogadható. Dunga csapata hiába nyer, hiába marad emlékezetes az összes brazil gól, semmi sem elég. Lehet eredményes a csapat, ha nem elég szép a játék.
Ma a hollandok ellen kell villantaniuk. A feladat önmagában sem könnyű, ám a sok elvárt szorgalmi feladattal együtt súrolja a teljesíthetőség határát: nem lesz könnyű szépen játszva megverni a hollandokat, ha egyáltalán…

Uruguay–Ghána


Este elődöntőst avathatunk a meglepetéságon: vagy Uruguay, vagy Ghána játszhat a döntőbejutásért. A legszimpatikusabb kiscsapatok elődöntős képviselete biztosított volt már a legjobb tizenhat között is, és bár az óta búcsúztunk az Egyesült Államoktól és Dél-Koreától, nyugodtan dőlhet hátra mindenki, aki hidegrázást kap a futballnagyhatalmaktól.

Ghána gyakorlatilag „hazai” pályán fog játszani, Uruguay viszont bízhat abban, hogy játékerőben az afrikai csapat fölé kerekedhet. Ekkora lehetőség kapujában csak egy valami biztos: valaki sírni fog, míg valaki mindenkinél boldogabb lesz.

Argentína–Németország


Szombaton elsőként az a két csapat találkozik egymással, akik az előző forduló botránymeccseit nyerték meg. A németek a bekapott, de meg nem adott gól árnyékában, míg az argentinok a megadott lesgól árnyékában juthatnak elődöntőbe.

A németek hátránya és előnye egyaránt a pimasz fiatalságban rejlik. Az ifjak lendülete jól jöhet azokkal az argentinokkal szemben, akik meglehetősen könnyű ágon battyogtak be a legjobb nyolc közé.

Argentínának viszont ott van Maradona. A kapitányt mindenki átkozta, most viszont száz százalékos teljesítménnyel és a legtöbb lőtt góllal várja csapata a németeket. Ha Maradona vb-t nyerne csapatával az is botrány lenne. Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy az isteni Diego edzőként is géniusz, vagy csupán olyan csapatot kapott, ami minden szövetségi kapitányt magasba emelne. Erre szombaton fény derülhet.

Paraguay–Spanyolország


Kiváló semleges szombat esti kikapcsolódásnak ígérkezik a spanyolok és a paraguayiak összecsapása. Spanyolország esélyesebb, de Paraguay lejátszotta a vb legunalmasabb meccsét Japán ellen, és várhatóan ezt a találkozót sem fogják látványossá tenni. Itt jegyezném meg, Svájc bunkerfocija sikerre vezetett a spanyolok ellen!

Azért lesz semleges ez a találkozó, mert nincs igazi fűszer a csapatok múltjában és jövőjében. Nem számítanak igazi esélyesnek, nem szaladtak bele botrányos bírói döntésekbe, és egy valamire való botrányhőst sem tudtak edzőnek kiállítani.

A mérkőzésekhez jó mulatást kívánunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását