2024. április 18. - Andrea, Ilma

Schmitt augusztus 5-ig marad házelnök, ha megválasztják államfőnek

Schmitt Pál államfővé választása esetén augusztus 5-ig, Sólyom László mandátumának lejártáig ellátja házelnöki feladatait. Ezt a házelnök mondta újságíróknak csütörtökön, a házbizottság ülése után.
2010. június 24. csütörtök 11:47 - HírExtra
Schmitt Pál egy kérdésre válaszolva közölte azt is, hogy köztársasági elnökké választása esetén lemond a MOB elnöki posztjáról, mert az államfői szerep mellett semmilyen társadalmi megbízatást nem lehet ellátni.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán jelentette be: Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök azt javasolta a Fidesz-KDNP-frakciószövetségnek, hogy Schmitt Pál házelnököt jelölje, majd válassza meg államfőnek. A frakciószövetség csütörtökön délután tartja azt az ülését, ahol Schmitt Pál ismerteti elnöki munkáról alkotott nézeteit, felkészülését, terveit.

Schmitt Pál szerdán úgy nyilatkozott: örömmel fogadta el Orbán Viktor felkérését a köztársasági elnöki tisztségre.

A Ház jövő kedden választ államfőt a következő 5 évre az augusztus 4-én éjfélkor lejáró mandátumú Sólyom László utódjául.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását