2024. március 29. - Auguszta

Nosztalgiázhatnak a régi villamosok szerelmesei

Különleges utazásra hívja a BKV a régi járművek szerelmeseit: nyáron minden szombat délután favázas nosztalgia villamosokból, korhű ruhába öltözött kalauz kíséretében csodálhatják a budai panorámát.
2010. június 19. szombat 08:55 - HírExtra
A közlekedési társaság közleménye szerint június 19-én, szombaton indul első útjára a BKV nyári nosztalgiajárata, amely más európai fővárosok hagyományaihoz kapcsolódva a turisztikai főszezonban közlekedik, különleges élményt kínálva a fővárosiaknak és az idelátogatóknak.

A nosztalgia-villamosokkal szombatonként 13.30 és 18.00 óra között a 2A vonalán, a Boráros tér - Jászai Mari tér útvonalon óránként találkozhatnak az érdeklődők. A járművek a vonal minden megállójában megállnak. Három alkalommal - június 26-án, július 24-én, valamint augusztus 21-én - a sötétedést követően is indulnak járatok, hogy az esti fényekben tündöklő város látképe és Budapest látványosságai ugyanúgy maradandó élménnyé válhassanak.

A villamosokon a kalauztól megváltott 400 Ft-os jeggyel lehet utazni, de 6 éven aluliak ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást. Ezeken a járatokon az utazási kedvezmények nem érvényesek. A nosztalgiajárat menetrendjét megtalálhatják a www.bkv.hu weboldalon.
Forrás: Inforadió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását