2024. április 24. - György

Uruguay nem kímélte a házigazdát

Az uruguayi válogatott többek között Diego Forlán duplájával 3-0-ra nyert a házigazda dél-afrikai együttes ellen a labdarúgó-világbajnokság A csoportjának szerdai, 2. fordulós mérkőzésén.
2010. június 16. szerda 22:52 - HírExtra
Az Atlético Madrid kétszeres aranycipőse - aki ezzel a torna első kétgólos játékosa - az első félidőben egy megpattanó távoli lövést követően volt eredményes, majd a fordulást után büntetőből talált be. A végeredményt Alvaro Pereira állította be a hosszabbításban.

A dél-afrikai csapat ezzel közel került ahhoz, hogy az első olyan gárda legyen, amely rendezőként búcsúzik a csoportkörben.

A csoport, 2. forduló:
Uruguay - Dél-afrikai Köztársaság 3-0 (1-0)
-------------------------------------------
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 42.858 néző, v.: Busacca (svájci)
gólszerzők: Forlán (24., 80., utóbbit 11-esből), Pereira (95.)
kiállítva: Khune (76.)
sárga lap: Pienaar (6.), Dikgacoi (43.)

Uruguay:
--------
Muslera - Lugano, Godin, Fucile (A. Fernandez, 71.), Pereira - Perez (Gargano, 91.), Arevalo, Pereira - Cavani (S. Fernandez, 89.), Suarez, Forlán

Dél-afrikai Köztársaság:
------------------------
Khune - Gaxa, Khumalo, Mokoena, Masilela - Letsholonyane (Moriri, 57.), Dikgacoi, Pienaar (Josepsh, 79.), Modise, Tshabalala - Mphela

I. félidő:
----------
24. perc: Forlán távoli lövése megpattant Mokoenán, így a labda a kapust megtévesztve nagy erővel csapódott a kapu közepébe (1-0).
II. félidő:
-----------
76-80. perc: Forlán lövése lepattant a védőkről, Suarez azonban lecsapott a labdára, elvitte a kimozduló Khune mellett, aki elhúzta a csatár lábát. Busacca kiállította a hazaiak kapusát és büntetőt ítélt, amelyet Forlán nagy erővel a léc alá lőtt (2-0).
95. perc: egy jobb oldali beadás után Pereira közvetlen közelről lőtt a kapuba (3-0).

A dél-afrikaiak a nyitómérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a kontratámadásokra rendezkedtek be, ám az uruguayiak nem adtak erre lehetőséget. Beszorították a házigazdát és Forlán távoli lövésével megszerezték a vezetést.

A hazaiak a második félidőben sem tudtak helyzeteket kidolgozni, ezzel szemben Forlán büntetőből megszerezte második gólját, amellyel el is dőlt a találkozó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását