2024. április 25. - Márk

Domokos Lászlót jelöli a Fidesz az ÁSZ élére

Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt jelöli az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének a Fidesz-frakció - jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn. Az ÁSZ alelnökének Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármesterét jelöli a Fidesz.
2010. június 14. hétfő 13:30 - HírExtra
Lázár János a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján közölte: nem támogatják, hogy két ÁSZ-alelnököt válasszon azonnal az Országgyűlés. Lehetőséget szeretnének hagyni az új számvevőszéki elnöknek arra, hogy alakítsa ki álláspontját, van-e egyáltalán szükség az alkotmány rendelkezése értelmében második alelnökre, vagy nincs - mondta a frakcióvezető. "Mi úgy gondoljuk, hogy az ÁSZ egy alelnökkel és egy elnökkel végre normálisan tud majd működni" - jegyezte meg.

Mint fogalmazott, Domokos László, aki a Békés Megyei Önkormányzatnak is az elnöke, "azon kevés parlamenti képviselők közé tartozik, aki az elmúlt években, évtizedekben parlamenti munkáját a költségvetési ügyeknek szentelte", aki valóban ismeri az ország büdzséjét.

Warvasovszky Tihamérról szólva Lázár János azt mondta: respektált és elismert tagja a polgármesteri világnak, az egyik legjelentősebb megyei jogú város vezetője, ismeri az önkormányzati világot, pénzügyeket. "Azt remélem, hogy az Állami Számvevőszék alelnökeként alkalmas lesz arra, hogy a közpénzügyek egy részeként az önkormányzati pénzügyek ellenőrzését is felügyelje" - fejtette ki.

A frakcióvezető közölte azt is, támogatják, hogy a házelnök tegyen javaslatot arra, hogy az ÁSZ elnökét és alelnökét június 28-án válassza meg az Országgyűlés.

Kovács Árpád ÁSZ-elnöki megbízatása 2009. december 9-én járt le, míg a számvevőszék alelnökeinek személyéről 2002 óta nem sikerült megállapodniuk a képviselőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását