2024. április 25. - Márk

Meglepő ázsiai internetes szokások

Az ázsiai anyáknak létfontosságú forrás az internet - derül ki egy friss felmérésből, amely szerint a megkérdezettek kétharmada saját maga és gyermekei számára vásárol a világhálón és egyre többen vannak azok is, akik a keresett termékek hasznosságát és a használatuk során szerzett tapasztalatokat kívánják megosztani az interneten.
2010. május 20. csütörtök 18:11 - HírExtra
A Microsoft Advertising és a Starcom MediaVest közös felméréséből kiderül, hogy Ázsiában végső soron az anyák kezelik a családok pénzügyeit, befolyásuk a létfontosságú élelmiszerektől kezdve még az olyan nagy tételekre is kihat, mint az autóvásárlás.

A döntések meghozatalához szükséges információ az internetről származik: a felmérésben részt vevők 58 százaléka mondta, hogy vásárlás előtt közösségi oldalakról és internetes visszajelzések alapján kezdik el a vásárlást.

"Az anyák egyre jobban értenek a technikához és egyre cinikusabbak a reklámokkal szemben" - mondta Kenneth Andrew, a Microsoft Advertising ázsiai és csendes-óceáni térségi ügyvezető igazgatója.

A felmérésben dél-koreai, hongkongi, indiai, japán, kínai, malajziai, szingapúri és tajvani anyák vettek részt. A válaszokból kiderül, hogy az ázsiai anyák hetente átlagosan 17 órát böngészik az internetet, érdeklődési körük a videomegosztóktól a zenei oldalakon át a közösségi portálokig igen változatos, ezeken kívül különösen a gyerekeknek készült oldalakat látogatják.

Internetes tevékenységüket elsősorban a gyermekük életkora határozza meg. A leendő anyák elsősorban más anyákkal kívánnak kapcsolatba lépni, míg az idősebb gyermekek szülei elektronikus levelezésre és böngészésre használják a netet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását