2024. április 16. - Csongor

A kormány szerdán döntött a BKV-támogatásról

A kormány a szerdai ülésén döntött a BKV-támogatás első, ötmilliárd forintos részletének átutalásáról - közölte Horváth Csaba, fővárosért felelős kormánybiztos az MTI-vel csütörtökön.
2010. február 18. csütörtök 13:09 - HírExtra
Emlékezetett arra, a kormány és a főváros képviselői még tavaly december közepén jutottak egyezségre a közlekedési cég finanszírozásáról.

Ezután december 23-án Bajnai Gordon kormányfő, Horváth Csaba kormánybiztos és Demszky Gábor főpolgármester a Parlamentben írta alá a BKV fenntartható finanszírozásának feltételeiről szóló szándéknyilatkozatot, amely több részletben 17,4 milliárd forint vissza nem térítendő többlettámogatást biztosít a fővárosi közlekedési társaságnak a 2010-es költségvetésből. Ez a dokumentum tartalmazta a támogatási menetrendet és a teljesítendő feltételeket, amelyek alapján a BKV több részletben megkaphatja a kormány által biztosított támogatást.

Horváth Csaba közleménye szerint a kormány természetesen a továbbiakban is azt várja a fővárostól és a közlekedési társaságtól, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a társaság működése átláthatóbb és hatékonyabb legyen. A támogatás következő részletének átutalását - amelyről a feladatok teljesülésének fényében várhatóan április elején tárgyal a kabinet - is szigorú feltételekhez, így többek között egy reális és végrehajtható üzleti terv kidolgozásához, kötötte a kormány - idézte fel.

A kormánybiztos úgy látja, a főváros és a közlekedési vállalat már számos feltételt teljesített: a BKV tulajdonosa, a Fővárosi Önkormányzat januárban döntött a BKV jegyárak átlagos 4 százalékos emeléséről és január végéig 5 milliárd forintos működési támogatást utalt át a közlekedési vállalat részére. Előrelépés történt a céggel és szerződéseivel kapcsolatos átláthatósági feladatok, valamint a fővárosi közösségi közlekedési vállalatok hosszú távú integrációjának előkészítésével kapcsolatban is - tette hozzá Horváth Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását