2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kölcsön Gucci visszajár - Bódi Sylvi és a divat

Mit szólna hozzá, ha már 32 ezer forint is elég lenne egy Gucci táskához? Ausztráliában már ez is lehetséges. Erről, és új kollekciójáról is beszélgettünk Bódi Sylvivel.
2009. október 5. hétfő 17:59 - Zelenij Linda
A legtöbb nő imádja a divatot, ez köztudott. Ám sajnos a legtöbben nem engedhetik meg maguknak a márkás cuccokat, és a válság hatására ezt még kevesebben tehetik meg.
A divatdiktátorok próbálják menteni a menthetőt, és összedolgoznak a széles közönség számára tervező cégekkel. Például a H&M Jimmy Chooval állt össze pár különleges, ám mégis megfizethető cipő megtervezésére.

Viszont az ausztrál nők nem hagyják ezt ennyiben. Rájöttek, hogy az online ruhakölcsönzés kiáló megoldás lehet mindenki számára. Egyrészt a férjek nem kapnak szívbajt a hitelkártya számlakivonatát látva, másrészt akár hetente új menő táskával mehetnek az asszonyok melóba, harmadrészt ez a megoldás fellendítheti ismét a divatipart.

A divatfüggő ausztrál hölgyek ezentúl - hála a Love Me and Leave Me ruha és egyéb kiegészítő kölcsönző portálnak - jelentősen olcsóbban elégíthetik ki a divat iránti fékezhetetlen vágyukat. A portálon kölcsönözhető Prada, Louis Vuitton, Chanel, Fendi, Gucci és még rengeteg luxusmárka.

Bódi Sylvi
Született: 1981.04.11-én
Születési hely: Debrecen
Foglalkozás: Modell
Méretei: 97-61-90
Magassága: 170 cm
Súlya: 52kg
Szeme színe: néha zöld, néha szürke. Függ a hangulatától.
Haja színe: fekete
Családi állapota: hajadon. kapcsolatban
Gyermeke még nincs.
Testvére: Attila, aki fiatalabb Sylvinél és szintén modellkedik
Például a Gucci Aviatrix Boston Bag elnevezésű táskája 9300 dollárt kóstál, ami körülbelül 1.767.000 magyar forintot jelent. Ám a Love Me and Leave Me ötletének köszönhetően ugyanezt a különleges darabot egy hétre a magunkénak tudhatjuk 99.95 ausztrál dollárért, ami körülbelül 16.000 forintnak felel meg, 32.000 forintért pedig (199.95 ausztrál dollár) egy egész hónapig büszke tulajdonosai lehetünk egy Gucci remekműnek.

A legtöbb regisztrált tag évente több alkalommal is kölcsönöz innen különféle darabokat különleges események alkalmával, hiszen így sokat spórolnak, és a ruhatáruk is színesebb és érdekesebb, ráadásul még naprakész is.

Az idén boltot nyitott Stevie Dellamarta szerint - aki ausztrál sztártervezők, mint például Willow, Kirrily Johnston, Camilla and Marc darabjait forgalmazza - azonban a kölcsönzés még nem vált széles körben elterjedté. „Bár úgy gondolom, hogy küszöbön áll a kölcsönzési forradalom, azért még nem köszöntött be a Kánaán. A kölcsönzés a következő években válik majd óriási iparággá" - jósolta.

Bár hazánkban is előfordul a méregdrága dizájner ruhák kölcsönbe adása, ez még abszolút néhány celeb privilégiuma. Nemrég például Zséda mesélt erről a Borsnak:

„Legutóbb, Paris Hilton üzletének megnyitóján egy gyönyörű Louis Vuitton ruhát viseltem a hozzá illő táskával, a februári Fonogram-díjátadó gálán pedig egy másfél millió forintos Cavalli ruhában vehettem át az év albumáért járó díjat. Rajtam kívül itthon, tudtommal csak négy-öt híresség kap időről időre ilyen bemutató darabokat. Legnagyobb sajnálatomra ezeket nem örökbe kapom, hanem az esemény után vissza kell adnom a cégnek”

Ezek alapján világosan látszik, hogy itthon a divatipar fellendítésére a fentebb említett első módszer a jobb megoldás, azaz híres emberek állnak össze különféle tervező cégekkel, és terveznek különlegesebb darabokat a nagyközönség számára elérhető áron.

Ezzel kapcsolatban kerestük meg Bódi Sylvit, aki a Sugarbird Kft-vel és még három celebbel (Dukai Regina, Horváth Éva, Zimány Linda) együtt tervez ruhákat, a külföldön jól bevált "vendégtervező" séma alapján. Az új kollekciót egyébként október 7-én mutatják majd be - erről is kérdeztük a glam-modellt.

Hogy jellemeznéd az őszi kollekciódat?

Színeiben továbbra is a fekete dominál, de lesznek igazán dögös, piros ruháim is. Ami az anyagválasztást illeti, sok csipkét használtunk, és divatos bőrhatású ruhákat is készítettünk. Emellett arra is ügyeltünk, hogy ruháink egymással is jól kombinálhatók legyenek.

Mi ihletet meg a ruhák tervezésénél?

Teljes mértékben a nőiesség ösztönzött a ruháim tervezése során.

Ausztráliában van egy olyan lehetőség, hogy híres divatházak ruháit és kiegészítőit bérelhetik ki azok, akiknek nem telik rá, hogy megvegyék. Neked mi erről a véleményed, mint divattervező és mint magánember?

Ez - ha nem is külföldi nagy márkák esetében, de - hazai tervezőknél is előfordul. Szerintem ez teljesen rendben van, mert pl. egy estélyi ruhát általában egy alkalommal tud az ember "elsütni" és ahhoz meg elég drága mulattság. A bérlés lehetőség arra, hogy az ember változatosan jelenjen meg és sokkal gazdaságosabb is.

A modellkedés és divattervezés mellett egy modelliskolád is van. Hogy megy a suli?

Éppen most lesz vége az egyik kurzusnak. A lányok nagyon szeretik. Főleg most, hogy a Nánási Palival fotózhatnak együtt a tanfolyam ideje alatt.

Legutóbb a Celebműszak című produkcióban láttunk viszont. Hogy ment a forgatás? Mit tanultál belőle?

Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy a Celebműszaknak köszönhetően kipróbálhattam magam a pult mögött egy hetedik kerületi kiskocsmában.Sok dolgot tanultam meg és mivel igen kemény feladat 14 órán kersztül embereket kiszolgálni, így megtanultam még jobban értékelni a saját munkámat.

Modellkedés, modellsuli, divattervezés, rengeteg szereplés. Mi jöhet még? Mik a jövőbeli terveid?

A jövőben mindenképpen emberközpontú dolgokkal szeretnék foglakozni, például embereket gyógyitani.Terveim közt szerepel többek között egy egészségközpont létrehozása is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. október 6. 09:12
Én is jelentkezek betegnek Sylvi egészség közontjába!De csak,ha személyesen gyógyit éjjelente az ágyamban.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását