2024. április 19. - Emma

Mrs. Obama beköltözik a Szezám utcába

Michelle Obama a "divat First Lady-je" a Szezám utca lakóival fogja népszerűsíteni az egészséges életmódot és a kertészkedést gyerekek számára.
2009. október 3. szombat 08:39 - Zelenij Linda
Az Amerikai Egyesült Államok First Lady-je, Michelle Obama elfogadta az idén 40 éves Szezám utca című világhíres gyerekműsor felkérését. Az elnök felesége a show műsorban az egészséges életmódot és a háztáji kertészkedést fogja népszerűsíteni a gyerekeknek.

A műsor november 10.-én fog adásba kerülni, amit nagyjából 120 országban lehet majd megtekinteni.

Michelle Obama
Teljes nevén: Michelle LaVaughn Robinson Obama. Illinois állambeli Chigagoban1964. január 17-én született.Végzettsége szerint ügyvéd.
A Harvard Law School-on és a Princeton Egyetemen tanult. Miután elvégezte tanulmányait, visszatért Chicagóba és a város polgármesterének kezdett el dolgozni. Két chicagói egyetemen is tanított. Michelle Obama testvére Craig Robinson, híres kosárlabdázó. Férje politikai karrierje miatt Washington D.C.-ben telepedtek le. Kitűnő öltözködési stílusa miatt máris Jacqueline Kennedy-hez és Barbara Bushoz hasonlítják.
1992-ben házasodott össze Barack Obamával. Két gyerekük született, Malia Ann Obama (1998) és Sasha Obama (2001).
„Tudom, hogy meg fogjátok szeretni a zöldségeket, mert nemcsak egészségesek, de nagyon ízletesek is.”- meséli Michelle Obama a műsor során. A Szezám utca idei célkitűzése az egészséges életmód népszerűsítése, „Az én zöld világom” címmel elátott projekt keretén belül.

Azt pedig tudjuk, hogy a First Lady nem az a mellébeszélős alkat. Miután a család beköltözött a Fehér Házba Mrs. Obama felügyelete mellett teljesen felújították a kiskertet- ami nem is olyan kicsi, a maga 102 négyzetméterével - , és az ott termesztett zöldségeket és gyümölcsöket használják fel étkezéseikhez. Ilyen mértékű gazdálkodásra a II. Világháború óta nem volt példa a Fehér Házban, ugyan Clitonéknak is volt kertjük, de az meg sem közelíttette Obamáékét. A konyhai séfek kívánságlistájának figyelembevételével ugyanis 55 különböző zöldség és gyümölcs nő majd az ovális iroda közelében.

Emellett garantált siker egy lap vagy egy műsor számára, ha az amerikai first lady szerepel benne. A közvélemény-kutatások szerint a fist ladyt szívesebben nézik, mint Barack Obamát.

Michelle a divat first Lady-je


Diane von Furstenberg divattervező, a rendezvény igazgatója a „divat first lady-je” névvel illette Mrs. Obamát, aki egyéb elfoglaltsága miatt Washingtonból küldött videoüzenetben köszönte meg a kitüntetést. Michelle Obama jelenléte szinte érezhető volt a teremben beszéde során, sportosan elegáns, hófehér ing és dupla gyöngysoros összeállításában ünnepelte a jelen alkotóit és a jövő felfedezettjeit a férfiak és nők nevében.

”Az amerikai tervezők lelkesedése és szakmai tudása oly sokat jelent hazánk kultúrájának és gazdaságának” - dícsérte az elnök felesége a divattervezőket. Michelle Obama, aki a fiatal, gyakran külföldi tehetségek felfedezéséről is ismert, a recesszió időszakában új lendületet hozott az iparág fejlődésébe, felismerve a tényt, hogy ezekben az anyagilag szűkösebb időkben is szükség van a „jövő csillagainak” elismerésére, bárhonnét is származzanak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását