2024. április 24. - György

A világ leghiteltelenebb teli pezsgősüvege

Na, megint egy érdekes jótékonykodás a felelős alkoholfogyasztásért – egy alkoholforgalmazótól. Mellesleg ennek is köze van a Forma-1-hez. Meg sem lepődünk.
2009. augusztus 8. szombat 12:19 - HírExtra
Augusztus negyedikén érkezett a rózsaszín masnival átkötött értesítés a Mumm pezsgőket forgalmazó nemzetközileg is ismert alkoholforgalmazótól, a Pernod Ricard-tól (csak hogy képben legyünk: ehhez a céghez tartozik a Ballantine’s, a Jameson ír whiskey, az Absolut vodka és a Becherovka is), hogy végre elkelt a nemrég meghirdetett Forma-1-es pezsgősüvegük.

Inkább vissza kellett volna váltani


De kezdjük az elejéről… Volt ugyebár tavaly egy Forma-1-es Magyar Nagydíj, amit Heikki Kovalainen nyert meg (a második Kimi Räikkönen, a harmadik Timo Glock volt), s ha már így alakult, a dobogósok voltak olyan kegyesek (meg persze nyilván csúnyán néztek rájuk csapataik marketingesei), hogy aláírásukkal emeljék az egyik három literes teli pezsgősüveg értékét.

Ezután lépett akcióba az egyébként finom Mumm pezsegő magyar vállalata, és 50 ezer forintos kikiáltási áron árverésre bocsátotta a becses ereklyét. Az egészen elképesztő és soha nem látott érdeklődéssel övezett licit végül 114 ezer forinton állt meg – valamivel több, mint a kikiáltási ár dupláján…

Hanem azt mondja a Pernod Ricard, hogy az árverés végösszegét megduplázza, s az így kapott kerek 228 ezer forinttal a GRSP (Global Road Safety Partnership – Partnerség a Közlekedésbiztonságban) szervezetet támogatja majd. Merthogy „a Pernod Ricard Hungary a mértékletes és felelősségteljes alkoholfogyasztásra szeretné felhívni a figyelmet, ezért hirdette meg egy hete jótékonysági árverését a Forma-1 hivatalos pezsgőjére. Az árverésre bocsátott palack különlegessége a három literes kiszerelésen kívül az, hogy a címkén szerepel a tavalyi budapesti futam dobogósainak aláírása is”.

Häkkinen is gagyi volt, na de ez...

Csak azt tudnánk, hogy miért nem hat az alkoholforgalmazó multi ezen törekvése hitelesnek…

Valószínűleg azért nem, mert Mika Häkkinen kétszeres Forma-1-es világbajnok szájából sem hangozhatott hitelesen a „Soha ne igyál, ha vezetsz!” szlogen néhány hete a whiskykkel kidíszített teremben a Diageo (a világ egyik legnagyobb szeszesital gyártója) szervezte sajtótájékoztatón.

Na de vissza a finom pezsgővel teli üveghez, mely ezek szerint nem kis pénzt hoz a magyar közutak horrorisztikus baleseti statisztikáinak megszépítésén fáradozó szervezetnek. Ebből a pénzből már egy fél fekvőrendőrt is meg lehet építeni…

Gratulálunk hát a Mummosok remek árveréséhez, meg persze természetesen annak a remek marketingszakembernek, aki kitalálta ezt a pezsgősüveges akciót. Sokkal cikibbre sikerült, mint a Johnny Walker ingben feszítő Mika Häkkinen, pedig az sem volt semmi…

Figyelem, árverés!

Mindezen felbuzdulva, s higgyék el, tényleg a riasztó baleseti statisztikákból kiindulva a HírExtra ezennel árverésre bocsátja azt az üres sörösdobozt, melyet a nyolc évvel ezelőtti Magyar Nagydíj egyik bajuszos pályamunkása saját kezével szignózott – miután kiitta belőle a jéghideg lényeget.

A kikiáltási ár ötven forint, a befolyt összeget természetesen jótékony célra utaljuk majd át – mondjuk a Pernod Ricard marketingosztályára, ha már gyaníthatóan fizetést nem kapnak a nagysikerű pezsgős akciójukért…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását