2024. március 29. - Auguszta

Nyakó: a Fidesz és Orbán profitált a párthoz közeli adócsalásokból

A Fidesz és személy szerint Orbán Viktor pártelnök is hasznot húzott a párthoz közeli adócsaló cégekből - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap az MTI-nek.
2009. július 12. vasárnap 18:10 - HírExtra
Az elsíbolt százmilliók a gyanús körülmények között eltűnt cégek tulajdonosait gazdagítják, miközben a számlát a magyar emberekkel fizettetik meg - közölte a kormánypárti politikus, megjegyezve: "Orbán Viktor és milliárdos bandája" ugyanazt folytatják, amit évekkel ezelőtt elkezdtek.

Nyakó István ismertetése szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a Fidesz választmányi elnöke, Kövér László sógornőjének cégeit vizsgálja, amelyek több százmillió forintos köztartozást halmoztak fel. Elmondta, ugyancsak eljárás folyik Kövér László testvére, Kövér Szilárd által alapított Magyar Egyetemi Kiadó Kft. ellen is.

A cégnek nincs pénze kifizetni tetemes köztartozásait, Orbán Viktornak azonban át tudtak utalni 18 millió forintot, amely végső soron az adófizetőket illette volna meg - vélekedett a szóvivő. A Népszabadság című napilap csütörtökön írt arról, július 25-éig várja a cégbíróság a bejelentéseket a súlyos, százmillió forint feletti köztartozást maga után hagyott nyomdák tulajdonosa, a MED 21 Ügynöki Kft.-vel kapcsolatban. A lap szerint a keresett cégvezető Bakos Erika, Meggyes Tamás esztergomi polgármester kabinetfőnöke, Kövér Szilárd felesége.

Egy hónappal korábban, június 4-én írt arról a napilap: a több mint százmillió forint adóval és a munkásai bérével is elmaradásban lévő Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. fölszámolása és a cégjegyzékből való márciusi törlése után ezúttal annak tulajdonos cégét, a MED 21 Kft.-t szünteti meg a bíróság, mert nem találják székhelyén.

A Népszabadság szerint a kiadó kiugróan magas honoráriumot, 18 millió forintot fizetett Orbán Viktornak A történelem főutcáján címen 2003-ban kiadott könyvért, amit a Fidesz elnökének beszédeiből állított össze Schmidt Mária. Nyakó István azt mondta, Orbán Viktor szombaton pártkasszának nevezte a krízisalapot, politikai ellenfeleit pedig adócsalóknak, nyilván magából indult ki. Emlékeztetett arra, hogy a krízisalap milliárdjait a helyi önkormányzatok osztják ki a nehéz helyzetbe került családoknak.

Fideszes önkormányzat most több van, ezért a pártkassza elszólás több mint elgondolkodtató - fogalmazott. Az MSZP szóvivője felidézett több ügyet is, például az Orbán család bányáival és a szőlészeteivel kapcsolatosat. A szóvivő szerint mindenkinek ismerősen cseng Kaya Ibrahim, Josip Tot és Simicska Lajos, az APEH korábbi elnökének neve is, hiszen az ő közreműködésükkel tűnt el mintegy negyedmilliárd forintos adótartozással több

Fideszhez közeli cég. Simicska Lajos "Orbán bizalmasaként és az APEH elnökeként adócsalásból származó százmilliókat hagyott bűnözőknél, a cehet pedig a magyar polgárok fizették" - fogalmazott. "A legnagyobb ellenzéki párt pénzéhsége nem csillapodott az elmúlt évek során. Most kiderült, hogy a módszereik sem változtak" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt országos választmányának szombati budapesti tisztújító ülésén úgy fogalmazott, a kormány nem más, mint "politikai adócsalók gyülekezete". Azt mondta: aki "a szocialisták által kitalált" szolidaritási alapba befizet, az valójában egy MSZP-s választási pártkasszába fizet be. E szolidaritási alap helyett vissza kellene tenni azt a pénzt, amit elloptak - közölte a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ki kicsoda
2009. július 12. 19:47
... azután vannak még a ....nyalók, mint saxo.
d.a.angela
2009. július 12. 19:45
Na, jó, mi lenne, ha mindegyik párt önkéntesen kirúgná a saját soraiból a korruptakat. Mert azzal már nem megyünk semmire, hogy a fideszesek az mszp csalásait sorolják, az mszp-sek a fideszesekét... akkor aztán egyik sem jobb. Aztán mondjuk vissza lehetne szogáltatni az ellopott milliókat...utána már lehetne mutogatni, ki a jobb. Nálunk az egész környék mszp-s, csak 10 km-es körzetben milliós csalásokról lehet hallani, jó sokról meg is lehetett győződni, hogy igaz. Az fideszeseknél is hasonlókat hallani. Előbb talán arra kellene az igényünket benyújtani, hogy ezt hagyják abba. Ha egyik mutogat a másikra, attól egyik sem lesz tiszta.
ki kicsoda
2009. július 12. 19:45
Ja, kérem! Kétféle ember van. Egyik, aki tudja mit kell kezdeni a pénzzel és képes gyarapítani képességei, tudása, munkája által. Van a másik, akinek hatalom kell ugyan ehhez, ha már hülye a szerencsétlen hozzá, viszont a pénzt szereti.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását