2024. április 19. - Emma

Hogy kerül a Forma-1 a Várba?

Beveszik a Budai Várat! Na, nem az ellenség száguld fel a Várhegyre, hanem a Forma-1. Jön a Hungaroring Fest júliusban izgalmakkal, világsztárral és meglepetésekkel.
2009. június 18. csütörtök 07:49 - HírExtra
A július 23. és 26. között az először megrendezett Hungaroring Festet a Forma-1 rajongóinak találták ki: lesz Red Bull Street Parade Sebastian Vettellel, a Red Bull német sztárja Palik Lacival együtt valódi Forma-1-es versenyautókkal száguldozik majd a Palota úton. A száguldás mellett koncertek, bemutatók és egyéb meglepetések várják az érdeklődőket.

Július 23-án, azaz csütörtök este a Red Bull Street Parade-jával indul a száguldás: Sebastian Vettel, a Red Bull Racing német futamgyőztese, és Palik László száguldoznak majd a több száz lóerős szörnyekkel. Az F1-es csodákon kívül lesznek oldtimer és rally autók, valamint a Ferrari Challange néhány kiemelt képviselőjével is közelről lehet majd megismerkedni. Sőt, egyetlen gyorsasági motoros világbajnokunk, Talmácsi Gábor motorját is kiállítják az eseményen.

Nem a Hungaroring Fest Street Parade-ja lesz az első kis hazánkban, nem is olyan rég például Sebastian Vettel Szegeden mutatta meg az érdeklődőknek, milyen is egy Forma-1-es autó közelről:

A játszani szeretők sem fognak unatkozni a fesztiválon, bemutatkozik ugyanis a Need For Speed SHIFT 2009. A népszerű autós játék legújabb verziója csak szeptemberben kerül az üzletekbe, a HF-en azonban kipróbálhatják az érdeklődők.

A Hungaroring Fest ráadásul nem csak a lóerőkről szól majd: a vendégek elmerülhetnek a „Magyar feltalálók utcájának” kincsei között, megcsodálhatják a magyar kézműves remekműveket, megízlelhetik a hazai gasztronómia csodáit, valamint természetesen a legjobb magyar borok közül is válogathatnak majd a koncertek és előadások előtt, alatt és után. Csütörtök este például a Presidance társulat előadására, szombaton pedig a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjére vigadhat a bép. Végezetül vasárnap este a Pink Floyd Tribute zenekar előadása zárja a programot.

Ha jól értjük tehát, a Hungaroring Fest az első olyan kezdeményezés, amely ötvözni akarja a sokrétű magyar kultúrát a Forma-1-el.

Azt azonban elárulhatnák a szervezők, hogy miért csak most, 2009-ben, huszonhárom évvel az első magyar futam után találták ki ezt az egészet…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását