2024. április 25. - Márk

Bajnai óva int a jobboldal hatalomrajutásától

A kormányfő szerint azonnal csődbe vinné a költségvetést, ha az ellenzék beváltaná összes "megszüntetjük-visszavonjuk" ígéretét.
2009. június 4. csütörtök 10:50 - HírExtra
A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy javult az ország helyzete az elmúlt ötven napban. A magyar államcsőd kockázatát jelző nemzetközi pénzpiaci mutató a felére zuhant, és ez megmutatkozik a forintárfolyam jelentős javulásában is, ami egymilliónál is több család számára jelenti a hiteltörlesztő részletek csökkenését.

Ez pillanatnyilag törékeny eredmény, és lesznek még hullámvölgyek, de a helyzet hosszabb távon is javulni fog az elhatározott gazdasági lépések következetes végrehajtásával - mondta Bajnai Gordon.

A kormányfő kérdésre válaszolva leszögezte: amikor miniszterelnökké jelölték, világossá tette, hogy a tisztséget és a feladatot egy évre vállalja. Közölte: a következő választáson nem indul, a mostani időszakon túlmutató politikai vagy miniszterelnöki ambíciója nincs.
Arra a kérdésre, hogy kitart-e addig a mögötte álló frakciók támogatása, különösen ha az EP-választás kudarc lesz az érintett pártok számára, Bajnai Gordon úgy válaszolt: nem látja okát, hogy bárki is kihátráljon a kormány mögül most, amikor a munka első eredményei kezdenek megmutatkozni.

A kormányfő úgy vélekedett, ha az ellenzék összes "megszüntetjük-visszavonjuk" ígéretét beváltaná, az a legszerényebb számítások szerint is azonnal csődbe vinné a költségvetést.

"Ezt ők sem akarhatják, tehát a nyilatkozataikat tekintsük inkább választási propagandának" - közölte Bajnai Gordon, majd hozzátette: amennyiben végrehajtják a programjukat, akkor az elkövetkezendő két évben az unió országai között azon harmadba kerül Magyarország, amely a legkevesebb költségvetési hiányt tudhatja magáénak.

Az euró bevezetésével kapcsolatban a kormányfő kijelentette: nem jósol sem dátumot, sem árfolyamot, ám a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy minél hamarabb sikerüljön a közös fizetőeszköz bevezetése.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a most zajló belpolitikai vitáról, Bajnai Gordon kijelentette: kampány van, ezt tudomásul kell venni.

"Nem vagyok sértődékeny, és kizárólag az érdemi munkára koncentrálok. Az a fajta nem tényszerű, sokszor demagóg, felelőtlen vitastílus, ami ma uralja a magyar politikai életet, nem most alakult ki, sajnos ez az elmúlt évtizedek terméke. Létezik ez természetesen más országokban is, de nem terheli ilyen mértékben a közbeszédet, nem telepszik rá a családok mindennapi életére" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

embassador
2009. június 7. 14:18
katonabácsi: ki kérdezte ki nálad a favorit??:D amúgy meg akkor szedheted a cókmókod mert hál'istennek nem lesz itt mostanában mszp választási győzelem!
PAPO
2009. június 7. 08:01
bunkó maszopos , katomaőkőr.
katonabácsi
2009. június 4. 10:56
Most megszüntetjük-visszavonjuk kampányolás van a FIDESZ-nél, de soha a büdös életben nem szavaznék rájuk. Én félek a szélsőségektől, a náciktól, rasszistáktól, a terroristáktól, a nyugdíjamra pályázoktól, a pénzéhes bandáktól, szóval semmiképp ne kerüljenek kormányra, mert akkor elhúzok végleg ebből a gyönyörű országból. És amit Szlovákiában Orbán művelt, hát no comment! Már most kijelentem, hogy az MSZP nálam a favorit.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását