2024. április 23. - Béla

Áder vagy Gurmai képviseljen-e Brüsszelben?

Nem tök mindegy, hogy valaki tárgyalóképtelen angolul, vagy tárgyalóképes, de azt kérjük tőle, hogy ne szólaljon meg, mert akkor mindenkinek jobb lesz? Egyik sem visz előre semmit.
2009. június 2. kedd 07:50 - Körösi Viktor Dávid
Mire jó a Youtube. Ha netán Dávid Ibolyára gondolunk, akár még összeesküvés-elméleteket is gyárthatnánk arról, hogy egy telefonbeszélgetés hogyan került a YouTube-ra, de hát ha Ibolya nagyságos asszony kezébe csak úgy hipp-hopp röppennek a telefonbeszélgetéseket tartalmazó CD-k, akkor mi már meg sem lepődünk semmin. A lényeg, hogy Áder János két telefonbeszélgetése került a videómegosztóra, amelyek szándék szerint angolul folytatódtak le, ám a T. Ház alelnöke, korábbi elnöke mindezt – nyelvtudásával – „megakadályozta”. Hogy általános iskola 4. osztályában jobban beszélnek idegen nyelveket a 12 évesek? Hát, ez nem az ő bajuk.

S mi a mi bajunk? – #1

Az, hogy Áder az MTI tudósítójának annyit reagált: „Történelemórán felelnek a gyerekek az iskolában, és a tanár kérdésére, hogy mikor volt a honfoglalás, helyes választ ad a tanuló. Majd arra, hogy mikor volt a tatárjárás, szintén jó a választ. Mikor volt a mohácsi vész? - tette fel végül a kérdést Pistikének a tanár, mire a gyerek azt mondta: irigylem tanárnő a problémáit. Ennyi a válasz.”

Hát, ez pedig nem válasz. Ez cinizmus, amiből volt már elég. A Fidesz borzasztóan fel volt háborodva (és tegyük hozzá: teljes joggal) amikor Medgyessy Péter beintett az őt kifütyülő közönségnek, hát Áder János ezzel a „válasszal” beintett mindenkinek. Na, ez a mi bajunk. Lehetett volna azt mondani, hogy „napi sok órát tanulok, és fejlődöm”, vagy legalább csak annyit, hogy „elnézést kérek”. Az ugye nálunk nem divat, hogy valaki otthagyja a pozícióját (legfeljebb akkor, amikor még végképp nem „hozható vissza a szarból a kormányzás”, ugyebár), úgyhogy ezt fel sem merjük vetni.

S mi a mi bajunk? – #2


Azonban a legnagyobb beintés mégsem Áderé, illetve nem csak. Annak ellenére, hogy nyelvtudása (ill. annak hiánya) jelentősen korlátozni fogja munkája elvégzésében. Szintén a YouTube-on lehet megtalálni Gurmai Zitát, az MSZP – befutó helyen lévő – képviselő-jelöltjét, miközben angolul próbál meg kommunikálni (csak zárójeles megjegyzés a videóhoz kapcsolódóan: nem kell vájt fül ahhoz, hogy meghalljuk, amint a román baloldaliak a világ legtermészetesebb dolgaként Romániát éltetik. Mikor fogjuk Magyarország éltetését hallani a magyar baloldalon?)

Eddig csak kocsmákban, egymás között hülyülve hallottunk már olyanokat, hogy haó ken áj fíl dö difrönsz, hát most sikerült élesben is tapasztalni, hogy mi az, ami a hazai politikai elitben szalonképes, de már kilencedikes középiskolások között is vérciki. Hogyan fog ő ügyeket intézni? Áj hev a problöm. Így? Kemény lesz. A legkeményebb mindenesetre az, hogy ha 5 év EP-képviselősködés után ennyire futja, akkor azért kíváncsi az ember, hogy milyen nyelvtudással érkezett G. Z. Brüsszelbe 5 évvel ezelőtt (ennyi idő alatt nulláról indulva felsőfokú nyelvvizsgát lehet letenni). Lehet, hogy nem volt jobb Ádernél, csak nagyobb szerencséje volt.

Gurmai így baromira „komolyan vehető", s ami még „jobb”, hogy így olyan bizonyítványt fog Magyarország magáról kiállítani, amilyen után normális esetben a tanuló kap egy atyai sallert. Ez is a mi bajunk. Az meg az Európai Szocialisták Pártjának a baja, hogy G. Z. még ennyivel is a PES nőszervezetének elnöke tud lenni. Lehetséges, hogy Gurmai és Áder valójában mégis beleillenek az EP-be, s mi vagyunk „túl finnyásak"? Uniós szinten is nagy a baj ezek szerint.

Az egyik nem tud angolul megszólalni, a másik meg tud, de bár ne tenné. Tessék választani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 2. 08:38
Ezért menjünk szavazni? Így aztán k* komoly beleszólásunk van európai ügyekbe!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását