2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP miatt háborognak a papok!

Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök tiltakozik az ellen, hogy székesegyháza fényképét az európai parlamenti választások kampányában bármely politikai erő felhasználja - közölte Kerékgyártó Anikó, a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön.
2009. május 28. csütörtök 20:56 - HírExtra
A görög katolikus főpásztor közleménye szerint szerdán a Hajdú-Bihar megyei 9. választókerületben megjelent szocialista szórólapon a legutóbbi évek kormányzásának fejlesztései között tévesen szerepeltették a hajdúdorogi püspöki templomot, holott annak felújítási munkálatai 1998 és 2002 között történtek.

"A jó érzést sértő, ha a sokunk által szeretett templomunk képét bármely politikai erő vagy szervezet úgy akarja fölhasználni, mintha része lett volna annak fölépítésében, fölújításában, működtetésében" - áll a közleményben. A templom Isten erejét és szépségét szimbolizálja, nem pusztán idegenforgalmi látványosság, s főként nem politikai érdekek eszköze - folytatta.

Kocsis Fülöp felhívta a figyelmet: a hajdúdorogi székesegyház elsősorban a görög katolikusoké és azoké, akik "istenkereső szándékkal közelednek feléje". Ezért arra kérte a politikai erőket, hogy tartsák tiszteletben a keresztény értékeket, és azokat ne használják fel saját érdekeik szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását