2024. március 29. - Auguszta

Szexi lányok ruhában - képekkel

Szemkerekítő egy esemény a divatbemutató. Igéző nők, gyönyörű ruhák, csillogó ékszerek. Góczi Katerina tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján jártunk.
2009. április 29. szerda 17:39 - Pénzes Dávid
Furcsa kettőség egy divatbemutató. Ugyan gyönyörű nők illegetik magukat fel s alá a kifutón, mégis a rájuk öntött ruhák a főszereplők. Tárgy az emberrel szemben, személytelen a személyes ellen.

E feszültség mégis kellemesen bizsergető, hiszen a szépség mindkét oldalról adott, csak tudjuk befogadni. A „mindent a szemnek” kifejezés csúcsa egy ilyen esemény – akár férfi akár nő szemekről is legyen szó.

Góczi Katerina divattervezőnő tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján minden rendelkezésre állt a vizuális élvezetek halmozására. A budapesti Kempinski Hotelben megrendezett esemény igazi nagyvilági találkozó volt, hiszen megjelent az orosz születésű divattervezőnő ügyfélkörének nagy része. A rendkívül elegáns kliensek egyik fele értelemszerűen az itt élő orosz üzletasszonyokból, a másik a magasan kvalifikált, jól kereső magyar hölgyekből áll.



Zsongás, duruzsolás

Aki nem volt még divatbemutatón, annak legmeglepőbb a közönség viselkedése lehetett. Ne képzeljük azt, hogy a felvonulás úgy zajlik, mint egy színházi előadás: ahol a közönség csendben figyel. Itt jóval interaktívabban folynak a dolgok.

Amint a lányok ellejtenek a közönség előtt, úgy reagálják le a látottakat a hölgyek. Összedugva fejüket valódi hozzáértéssel tárgyalják ki a ruhákról alkotott első benyomásaikat. E folyamatosan változó zsongás kiváló lehetőség arra, hogy azonnal tudni lehessen a ruha mennyire nyerte el a közönség tetszését. Az igazán nagy ámulatot okozó darabok megjelenésénél megfagy a levegő, és csak annyit lehet innen-onnan hallani – „gyönyörű!”.



A ruhák önmagukban működnek


Maga a kollekció Góczi Katerinára jellemzően változatos egyveleget alkotott. A tervezőnő nem esik abba a hibába, hogy a kollekcióit egy kaptafára készítse el. Számára az egységet csupán a nőiesség és az elegancia jelenti, de nem a színek, az anyagok, vagy a formák beszűkült használata.

Éppen ezért minden egyes ruhája külön alkotás, külön egység. A kollekció bármely darabját is nézzük, mindegyiken felfedezhetünk valami izgalmasat, valami olyan ötletet, ami a ruhából alkotást varázsol. Mindezek azonban nem eltúlzott giccsek, amelyek emberi papagájokká változtatnák a hölgyeket, hanem megmaradnak egy ízléses határon belül, így utcai viseletként is kiválóan működnek.

A ruhák mellé csodálatosan csillogó ékszerek is megjelentek a modelleken, melyeket a Pávé szalon ajánlott fel. A kollekció darabjaival kiválóan harmonizáló lábbeliket és táskákat Class Cavalli, Ferre, és ’C’N’C modellekből válogatták. A bemutatón Szabó Dóri és Cseh-Szakál Tibor táncolt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását