2024. április 23. - Béla

Gyógyító mágnesekkel a népbetegségek ellen

Mi is ez pontosan? Egy különleges gyógymód, amivel képesek hosszú távon, gyógyszerek nélkül kezelni olyan betegségeket, mint a fejfájás, ízületi gondok, hiperaktivitás vagy a stressz.
2009. április 3. péntek 07:39 - Kővári Adrienn
Elsőre furcsán hangozhat, hiszen a mágnesről általában egy kék, piros színű mágnesrúdra asszociálunk, és a fizikaórák jutnak az eszünkbe. Ezzel még gyógyítani is lehet? A válasz: igen!

Pontos megnevezése: mágneses rezonanciás frekvencia orvoslás. Évezredek óta gyógyítanak mágneses erővel, még ha ez a módszer annyira nem is elterjedt és ismert. A végső célja az lenne, hogy eddig gyógyíthatatlan betegségeket is képesek legyenek kezelni a mágnes erejével. Emellett még arra törekszenek az orvosok, hogy végre megszűnjenek azok a zavaró mellékhatások, melyek sok esetben nem éppen veszélytelenek.

Már az ókorban is használták?

Csökken a mágneses erő?
Körülbelül kétszáz éve már az európai orvosok is vizsgálni kezdték a mágneses energia hatását az emberi szervezetre, ugyanis nekik is feltűnt, hogy jótékony hatással van ránk. Érdekes, hogy csökkent a föld mágneses ereje, ami az iparosodással magyarázható. A sok autópályának, beton utaknak, épületeknek köszönhetően kevesebb energia jut el az emberekhez. Ráadásul a televíziók, számítógépek, és egyéb elektronikai készülékek is csökkentik a mágneses mező erejét. Ennek tudható be a sok új, mindennapos betegség, mint például a stressz.
Honnan máshonnan eredhetne ez is, mint az ősi és rejtélyes Kínából. Ők már évezredekkel ezelőtt felfedezték a mágnes gyógyító, fájdalomcsillapító erejét. Megfigyelték, hogy hamarabb begyógyulnak a sebek, és az izületi fájdalmak is enyhülnek a mágneses erőnek köszönhetően. A Sárga Császár parancsolataiban említik meg, hogy orvoslásban alkalmazták a mágneseket.

Rajtuk kívül Kleopátra neve is felmerült - mágneseket viselt a homlokán, hogy ezzel őrizze meg szépségét, de még a görögök is alkalmazták az orvoslásban. India ősi, szent írásában, a Védákban is megemlítik, hogy ilyen kövekkel gyógyították a betegeket. Ezek után már nincsenek jelentősebb adatok a mágnesterápiáról, legközelebb a 19. században vált népszerűvé, de csak a népi orvoslásban. Érdekes, hogy Amerikában csak a 90-es években figyeltek fel rá, mikor több élsportoló is állította, hogy a mágneses eszközöknek köszönhetően elmúltak fájdalmaik és sérüléseik.

Milyen betegségeket lehet vele kezelni?

A terápia nyolc perctől akár negyven percig is eltarthat, de a jellemző időtartam ennek átlagolása. Teljesen fájdalommentes. Természetesen több kezelésre is szükség van, de van olyan betegség, amihez heti egy is elég.

A mágnesterápia segít abban, hogy vérkeringésünk intenzív lehessen, nagyon hasznos a magas vérnyomással küszködő embereknek is. Javítja a csontfelépítést, és az ember immunrendszerét is erősíti.

A kisebb betegségek kezelésére is kiválóan alkalmas, ilyen a fejfájás, a migrén vagy az asztma. Ezek mind olyan kellemetlen betegségek, melyekre nincsen hatékony gyógymód, olyan meg végképp nem létezik, ami véglegesen megszüntetné őket. A mágneses terápia alkalmas arra, hogy enyhítsük ezen tünetek erősségét és gyakoriságát.

Alkalmas a sportban szerzett izületi problémák kezelésére. Segít meggyógyítani a véraláfutást és a gyulladásokat is. Csonttörések, és műtét utáni komplikációk kezelésére is kiváló, de az egyéb idegi fájdalmakat is hatékonyan gyógyítja.

Pszichiátriai zavarokat is lehet vele kezelni, mint az idegesség, az alvászavar, a stressz, vagy a gyenge memória. Meglepő, de a bőr ápolásánál is használják, ez egyre elterjedtebb. Kezdetben csak kozmetikai műtétek után figyelték meg a mágneses erő által bekövetkező javulást. Ma már alkalmazzák különböző bőrbetegségeknél is.

Tudományos háttér


Egy görög tudós, Sandyk professzor a 90-es évek elején több tanulmányban is beszámolt róla, hogy a mágneses erő jótékony hatással van a Parkinson-kórban és sclerosis multiplexben szenvedő betegek tüneteinek enyhítésében.

Dr. Paul Rosch könyvet is írt a mágnesterápia újabb áttöréseiről, ugyanis ez a tudomány folyamatosan fejlődik. Ő arról számolt be, hogy már sikeresen kezeltek így hiperaktív gyerekeket, vagy olyan fiatalokat, akik nehezen tudnak koncentrálni. Akár már egy hét elteltével lehetett érezni a javulást.

Hogyan is működik?

Közvetlenül a sejtekre hat, és segíti azok jobb működését. Hogy a sejtjeink megfelelően működjenek energiára van szükségük, amit az anyagcsere következtében állít elő, de ehhez meg szükséges a megfelelő tápanyag és oxigén. Ezeknek az anyagoknak a felvételét a mágneses energia irányítja. Ha tartós energiahiány lép fel, akkor nagy a sejtkárosodás veszélye.

A mágnessel történő kezelés kiváló arra, hogy egészségesek legyünk, és meg is tartsuk ezt az állapotot. A regulációs terápiák közül ez az egyik leghatékonyabb kezelés.

Igazából még mindig nincsen arra magyarázat, hogy miért van ennyire erős hatással szervezetünkre a mágneseserő, de orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy testünknek van egy biomágneses rendszere, ami befolyásolja a vérkeringést, az ideg-, és a hormonális rendszer működését.

Az biztos, hogy érdemes vele foglalkozni, mert az orvosok bizakodnak, sok a pozitív visszajelzés, és nem utolsó sorban egy folyamatosan fejlődő tudományról van szó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását