2024. április 25. - Márk

Összefüggések a jó ember és a jó orvos között

Az egykori betegek, illetve hozzátartozóik személyes történetei alapján választották ki azt a három orvost, aki gyógyító tevékenységének köszönhetően elnyerte a páciensek szimpátiáját, megbecsülését és az Év Orvosa 2008. megtisztelő címet.
2009. március 15. vasárnap 08:06 - HírExtra
A díjat a Magyar Tudományos Akadémia székházában adták át Sirák András velencei házi- és mentőorvosnak, Tóth Tibor kiskunmajsai háziorvosnak, Vástyán Attilának, a Pécsi Gyermekklinika gyermeksebészének. Az ünnepségen Balogh Sándor az Országos Alapellátási Intézet igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, hogy jó orvos csak jó emberből lehet.

A szakmai felkészültség mellett az emberség, az emberközeliség nélkülözhetetlen a háziorvosi munkában. Sirok András velencei házi- és mentőorvos a csapatmunkának tudja be díjazását, s annak a lélekjelenlétnek, mellyel munkatársaival rendelkeztek abban a pillanatban is, amikor egy beteget kellett visszahozniuk az életbe. A kitüntetett Tóth Tibor kiskunmajsai háziorvos szerint a hit és bizalom gyógyító munkájának alap filozófiája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását