2024. április 25. - Márk

Hihetetlen:baktériumok ették meg a modellt

Súlyos baktériumfertőzésben alig három hét alatt meghalt egy 20 éves brazil modell, a brazíliai Miss World szépségverseny kétszeres döntőse.
2009. január 25. vasárnap 09:43 - Hírextra
Mariana Bridi betegségét az orvosok először tévesen vesekőnek diagnosztizáltak. A lány december végén került kórházba húgyúti fertőzéssel, de az orvosok csak néhány nap múlva jöttek rá, hogy a betegséget a gyógyszereknek különösen ellenálló Pseudomonas areuginosa baktérium okozta.
A baktérium olyan gyorsan és agresszívan terjedt szét a fiatal lány szervezetében, hogy amputálni kellett a kezét és a lábfejét. A drasztikus beavatkozás ellenére a baktérium továbbterjedt a testében, és nem segítettek a legújabb és legerősebb gyógyszerek sem. A lány néhány nappal az amputációt követően, helyi idő szerint szombaton meghalt a kórházban.

Bridi előtt fényes karrier állt, jövő hónapban vett volna részt egy neves modellverseny második fordulójában. Tavaly negyedik helyet ért el az Univerzum arca nevű szépségversenyen, és világszerte több fürdőruhás verseny győztesévé választották.

A Pseudomonas areuginosa okozta baktérium rendkívül gyors mutációkra képes, és így könnyen ellenállóvá válik a legújabb fejlesztésű gyógyszerekre is. Bár ritkán vált ki halálos megbetegedést, a brazil modell esete nem tekinthető egyedinek. 2006-ban egy Los Angeles-i kórházban betegített meg a baktérium öt csecsemőt, közülük kettőn nem tudtak segíteni az orvosok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását