2024. április 25. - Márk

A 62 év alatti rokkantnyugdíjasok megkapják a 13.havi nyugdíjat

Számíthatnak a 13. havi nyugdíjra jövőre is az öregségi nyugdíjkorhatárt, vagyis a 62 éves életkort el nem érő rokkantnyugdíjasok - közölte Budai Bernadett a szerda reggeli online kormányszóvivői tájékoztatón.
2008. október 29. szerda 10:09 - Hírextra
Mint mondta, azért tartja fontosnak tájékoztatni erről, mert számos helyen pontatlanul, tévesen jelentek meg információk.

Kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány javaslata szerint az emberek, a vállalkozások és az ország gazdaságának biztonságát szolgáló stabilizációs lépések részeként a 13. havi nyugdíjat csak azok kapnák, akik elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt - mondta Budai Bernadett.

Hozzátette: ahogyan a kormányfő is hangsúlyozta kedden, ez nem érinti a rokkantnyugdíjasokat.
A 13. havi nyugdíjat érintő másik javaslat azonban a rokkantnyugdíjasokat is érinti - emelte ki. Eszerint az átlagosnál magasabb nyugdíjban részesülők 13. havi rokkantnyugdíját - ugyanúgy, mint az öregségi nyugdíjasok esetében - 80 ezer forintban fogják maximálni 2009-től.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását