2024. április 16. - Csongor

Perlik a K&H Bankot

Közérdekű keresetet indított a Kereskedelmi és Hitelbank ellen az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, a hitelszerződések egyoldalú módosítása miatt - jelenti a HavariaPress. A szervezet megítélése szerint ugyanis tisztességtelen a K&H Bank azon eljárása,
2008. szeptember 18. csütörtök 17:10 - Hírextra
Az egyesület szerint a pénzintézet tisztességtelenül, egyoldalúan, s a fogyasztók számára súlyosan hátrányosan módosította a már korábban megkötött szerződéseket, noha a Polgári Törvénykönyv kimondja, hogy a szerződési feltételeket nem lehet egyoldalúan és indokolatlanul módosítani. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület mindemellett arra is felhívja a figyelmet, hogy a Legfelsőbb Bíróság már egy korábbi határozatában kimondta: a lakossági folyószámla-szerződésekkel kapcsolatban egy banknak jogában áll a meghirdetett "költségeket, díjakat felszámítani, de újabb díjat, költséget nem vezethet be". Így az egyesület megítélése szerint a hitelintézet - pusztán üzletpolitikai érdekből - egyoldalúan, a fogyasztók hátrányára módosítja a szerződéseket, megsértve a jóhiszeműség és a tisztesség követelményét, ezzel jelentős egyenlőtlenséget előidézve a felek szerződésből eredő jogaiban és kötelezettségeiben. Korábban az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület már az OTP Bank ellen is közérdekű keresetet indított, mert az, megítélése szerint ugyancsak tisztességtelenül, a fogyasztók hátrányára módosította a már korábban megkötött hitelszerződések elő- és végtörlesztési díjait.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását