2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Múzeum B.B Kingnek

Hát ez minden képzeletet felülmúl! - áradozott B. B. King, a blues valószínűleg rangidős királya, akinek 83. születésnapja alkalmából múzeumot nyitottak szülővárosában, Indianolában. Az énekes, gitáros hosszú élete és pályája felbecsülhetetlen értékű, leg
2008. szeptember 17. szerda 10:34 - Hírextra
Az ereklyék átvezetik a szemlélőt az amerikai történelmen. A múzeumnak egy helyreállított gyapotfeldolgozó műhely ad keretet, amely telis tele van képekkel, térképekkel. A kiállított tárgyak között láthatók különböző munkaeszközök B. B. King fiatal éveiből. Bemutatják fényképeit, filmjeit, feljegyzéseit, katonakönyvét, lemezszerződéseit. Megtalálható a múzeumban egy kerékpárja, amelyen a harmincas években a családja keresésére indult. Nem hiányozhatnak fellépőruhái, Grammy-díjai (van belőlük tizennégy) és egyéb kitüntetései, elismerései. És persze ott sorakoznak a lemezek, gitárok garmadával.

B. B. King eddig megjelent lemezeinek száma a válogatások nélkül is meghaladja a százat. Az idén két lemeze jelent meg - a legutóbbi alig egy hónapja, One Kind Favor címmel - jelezve, hogy a blueslegenda korántsem vonult vissza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását