2024. április 19. - Emma

Fogadni lehet a becsődölő utazási irodákra

Folytatódik annak a csaknem 100 ezer brit turistának a hazaszállítása, akik az egyik vezető brit utazási iroda csődje miatt rekedtek külföldön. A harmadik legnagyobb brit utaztató cég - amely a külföldi üdülőhelyekre induló légi járatok 10 százalékát üzem
2008. szeptember 15. hétfő 00:01 - Hírextra
Az XL nevű irodának saját légitársasága, valamint több szakosított utazásszervező cége volt. A brit polgári repülésügyi hatóság azonnal intézkedéseket tett, és péntek óta 52 bérelt repülővel 12 ezren tértek haza. Az összes utas hazaviteléhez a becslések szerint legalább 400-450 járatra lesz szükség.

Brit utazási iroda ennyi utast még soha nem hagyott hátra. Ráadásul további 200 ezer azoknak a száma, akiknek jövőbeni utazásokra van foglalásuk az XL-nél, ám ők már nem számíthatnak arra, hogy eljutnak a kiválasztott üdülőhelyre.

A csőd hirtelen mivoltát jelzi, hogy az XL egyik gépét, amely 266 utassal a floridai Orlando repülőteréről szállt volna fel, a kifutópálya előtt állította meg két rendőrautó, miután a hitelezők keresetének helyt adva egy helyi bíró megtiltotta a repülőgép távozását.

Az XL a rendkívüli üzemanyagár-emelkedés áldozata, és nem is az első. Az utóbbi néhány hónapban tönkrement a Silverjet, a Maxjet és az Eos - mindhárom cég csak üzleti osztályt kínáló járatokat üzemeltetett London és amerikai, illetve közel-keleti célállomások között -, néhány hete pedig a Zoom nevű brit-kanadai légitársaság omlott össze szintén viharos gyorsasággal.

A londoni fogadóirodákban már arra is lehet téteket tenni, hogy melyik légitársaság lesz a következő, amelyik csődöt jelent a példátlanul magas üzemanyagárak miatt; az első helyen az olasz Alitalia, valamint a szlovákiai székhelyű SkyEurope áll.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását