2024. április 19. - Emma

Sírni? Csak a győztesnek…

Én bizony amondó vagyok, hogy minden kínos elszereplés ellenére (nem elírás, de a leszereplés olyan csúnya lenne) az égvilágon semmi okunk a sírásra. Jogunk sincs hozzá egyébként, egy régi mondás szerint ugyanis sírni csak a győztesnek szabad…
2008. augusztus 18. hétfő 09:53 - Nagy András

Ott van például a svéd olimpiai csapat. Azoknak aztán van hidegvér abban az északi pucájukban. Az első teljes hét után mindössze három medáliával állnak az összesített éremtáblázaton. Habár igazából négy lenne nekik, csak alighanem úgy gondolják, esélyt kell adni a többi nemzetnek is. Ezért aztán néha elhajigáltatnak egy-egy érmet sportolóikkal. (A héten a nyolcvannégykilós birkózók között induló Ara Abrahamianra mosolygott a szerencse, aki bronzérme átvétele után annak rendje és módja szerint a földhöz vágta jogos jussát.) Ha ők ennyire nyugodtak, mi mit izgatjuk magunkat? 
Önbizalom a köbön!

Különben meg lehet szépen nyugodni, Gyurcsány Ferenec már sepregetett egy sort hazánk ötkarikás csapatának háza táján amolyan hangulatjavító célzattal, Gyenesei István, tiszteletbeli sportminiszterünk pedig megható esemesezésre buzdította a drukkoló magyart. Hát ne haragudjanak, de én nem tudom elképzelni, hogy e két intézkedés ne hozza meg végre az áhított győzelmeket. Arról nem is beszélve, ha mostantól tényleg megindul a szekér (s e felől semmi kétségem), bennünket ünnepel majd az egész sportvilág. Mindenki a csodatévő és agyafúrt magyarok nevét zengi majd, akik két ilyen remek húzással kompenzálni tudták, hogy GDP arányosan hosszú-hosszú évek óta a nemzetközi átlag töredékét fektetik vissza a sportba.
Bravúr a javából!

A házigazda Kínának meg éppen, hogy semmi oka az örömre. Ebből is meríthetünk. Őket, mint tudjuk ugyanis a nyolcas szám teszi módfelett boldoggá. Ezért is rendezik 2008-ban az olimpiát, ezért időzítették a megnyitót a nyolcadik hónap nyolcadik napjára, és ezért szeretnék, ha sikerülne elérniük összesítésben a napi nyolcas átlagot, már ami az éremszerzéseket illeti. Egyelőre azonban nagyon messze vannak céljuktól, kilenc nap elteltével mindössze 7,625 ezredes középértéket tudnak felmutatni.
Katasztrófa!

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását