2024. április 20. - Tivadar

Már délután hat órakor több százan kíváncsiskodtak

A Múzeumok éjszakáján szombat késő délután több százan voltak kíváncsiak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Műcsarnok, a Szépművészeti Múzeum, a Kogart Ház, valamint a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum állandó és időszaki kiállításaira, valamint a k
2008. június 22. vasárnap 01:30 - Hírextra

A Vajdahunyadvár udvarán egyebek mellett mézeskalácsosok, kézművesek kínálták portékáikat az érdeklődőknek. Nagy figyelem kísérte a Fresco Bello Zászlóforgató és Zászlódobáló csoport felvonulását és bemutatóját.

Egy középkorú nő a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az MTI kérdésére elmondta, hogy eddig minden évben volt a Múzeumok éjszakáján, amit nagyon jó ötletnek tart. Megemlítette, hogy az éjszaka folyamán még meg szeretné látogatni a Közlekedési Múzeumot, a Szépművészeti Múzeumot, a Rendőrség-történeti Múzeumot, valamint a budai Várban található múzeumokat.
Egy fiatal férfi a Műcsarnokban sétálgatva megjegyezte, hogy első alkalommal vesz részt a rendezvényen. Mint hozzátette, elsősorban a kiállítások érdeklik.

A Szépművészeti Múzeum előtt gólyalábasok szórakoztatták a közönséget, akik az intézmény állandó és időszaki kiállításai iránt is nagy érdeklődést mutattak.

Két fiatal lány a távirati iroda kérdésére azt válaszolta, hogy a Múzeumok éjszakáját jó kezdeményezésnek tartják és - mint hangsúlyozták - lehetne belőle több is egy évben.
A Kogart Ház bejárata előtt hatalmas sorok kígyóztak. Egy házaspár a Gulácsy Lajos festményeiből rendezett kiállításra volt kíváncsi. Hozzáfűzték, mely múzeumokat látogatnak még meg, az attól függ, mennyire lesznek fáradtak.

Egy idősebb férfi a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum bejárata előtt azt mondta, mivel az Andrássy út környékén lakik, ezért csak a közelben található múzeumok kiállításait nézi meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását