2024. március 29. - Auguszta

5 óra alatt 1,6 millió letöltő

Öt óra alatt 1,6 millióan töltötték le a Firefox 3 webböngésző programot, amely jó úton halad afelé, hogy világcsúcsot állítson fel az egy nap alatt legtöbbször letöltött szoftver kategóriájában - közölte a programot fejlesztő Mozilla Alapítvány szerdán.
2008. június 19. csütörtök 07:30 - Hírextra
A 2006-ban megjelent második verziót, a Firefox 2-t csak egy teljes nap alatt töltötték le ilyen sokan.
A Firefox 3 egyórás csúszással debütált, mert az akció kezdete előtt 15 perccel annyira túlterheltté vált a program szervere, hogy a honlap egy ideig egyáltalán nem vagy csak nagyon lassan volt elérhető.

Később javult a helyzet, és a felhasználók a kezdeti fennakadás után gond nélkül tudták letölteni a programot: percenként átlagosan 14 000-szer.

A szerdán is folytatódó, Download Day (A letöltés napja) nevű marketingakció célja az, hogy a program bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe.

A szabadon használható, terjeszthető és továbbfejleszthető Firefox a webböngészők piacán jelenleg a második helyen áll a Windows Internet Explorer mögött. A Firefox harmadik verziója olyan újításokat tartalmaz, mint például a címkezelési megoldás, amelynek révén a program megjegyzi a korábban látogatott oldalak címét, és megakadályozza a belépést olyan honlapokra, amelyeken vírusokat lehet összeszedni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását