2024. március 29. - Auguszta

Roland Garros: ismét Nadal-Federer döntő lesz

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan ismét a spanyol Rafael Nadal és Roger Federer vívja a férfi döntőt a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a svájci klasszis négy játszmában, 3 óra 5 perc alatt nyert a hazai közönség előtt szereplő Gae:l Monfils ell
2008. június 6. péntek 22:04 - Hírextra
Az első szettet simán nyerte az első helyen kiemelt Federer, a folytatásban Monfils szívét lelkét beleadva, bátran rohamozott, minden labdát elért és a lehetetlenekkel is megpróbálkozott, majd kiegyenlített. A harmadik felvonásban ismét a bázeli kiválóság nagyobb tudása domborodott ki. A negyedik, egyben utolsó játszmában mindketten remekül teniszeztek, nem ismertek elveszett labdát. Federer 5:4-nél két meccslabdához jutott, ezeket ugyan hárította a francia, ám 6:5-nél ismét a győzelem kapujában állt a svájci és ezt a lehetőséget már nem szalasztotta el.

A címvédő és sorozatban háromszoros bajnok Nadal 2006-ban és egy esztendővel később is legyőzte Federert a fináléban. A 12-szeres Grand Slam-győztes világelső tarsolyából csupán a párizsi GS-diadal hiányzik.

Eredmény, 2. elődöntő:
férfiak:
--------
Federer (svájci (1.)-Monfils (francia) 6:2, 5:7, 6:3, 7:5
korábban:
Nadal (spanyol, 2.)-Djokovic (szerb, 3.) 6:4, 6:2, 7:6 (7-3)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását