2024. április 23. - Béla

Évente 5,3 milliárd eurós kár

A járulékos költségeket és a gazdasági mellékhatásokat is beleszámítva becslések szerint 5,3 milliárd eurós kárt okoz évente a családi erőszak Ausztriában - közölte a Format osztrák gazdasági-politikai hetilap pénteken megjelent számában.
2008. május 23. péntek 13:05 - Hírextra

A folyóirat a Bécsi Konfliktuskutató Intézet (IFK) tanulmányára hivatkozva azt írta, hogy csupán az erőszakból származó közvetlen kiadások 78,36 millió eurót emésztenek fel évente. Az utóbbiak között az intézet a rendőrségi intézkedéseket, a bírósági eljárásokat, az egészségügyi ellátást, a szociális segélyeket, a terápiás kezeléseket, a kieső munkaórákat vette tekintetbe. A nemzetközi számítási módszereket Ausztriára is alkalmazva azonban a társadalmi-gazdasági veszteség teljes összege meghaladja az ötmilliárd eurót.

A Formatnak nyilatkozó szakemberek szerint az alpesi országban hozzávetőleg minden negyedik nő és minden negyedik gyerek veszélynek van kitéve a családban. Monika Pinterits bécsi gyermekjogász elmondta, hogy saját tapasztalatai szerint a gyerekek 15-20 százalékát bántalmazzák fizikailag.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását