2024. április 19. - Emma

Az én Nautilus(om)

Az én Nautilus(om) címmel nyílik meg május 15-én Pasqualetti Zsófia kiállítása a VAM Design Centerben. A művész így vall tárlatáról: "Emlék-foszlányok, álmok, vágyak,- a tudatalatti világa az én Nautilus(om). Innen, mint a ” bolondok hajójából”
2008. május 6. kedd 16:13 - Hírextra

"A művészet maga a bolondok hajója, ahová még el lehet menekülni a hétköznapi világ, fenyegető közhelyeitől,- a gondolkodás, az újragondolás hiányától ,- ahogy egyre gyorsabban rohan át mindenen, ami még emberi. Egy nagyszabású installációval szeretném megjeleníteni „az én Nautilus(om)at. Új technikával fogom elérni azt a hatást, amely a kép és szöveg kollázsokat, mint két hatalmas égnek eredő pech-work-öt, jelöli ki a Nautilus szerepére." - vallja Pasqualetti Zsófia.

A művész rajz és művészettörténet tanár édesanyja hatására kezdett el képzőművészettel foglalkozni. 1980-tól művészetpedagógusként dolgozott. 1987-ben diplomázott a tanárképző főiskola rajz szakán. 1993-tól rendszeresen dolgozott könyvterveken, illusztrációkon. 1997: a perugiai egyetem ösztöndíja; 1997-99: írországi ösztöndíj. Az Irish Artist Association tagja. Meditatív, irodalmi, filozófiai ihletettségű, rejtett üzeneteket közvetítő, a gyermeki, ösztönös, elementáris rajzokra emlékeztető absztrakt műveiben a külső hatások és belső feszültségek kifejezése, a külvilág késztetései és a belső szabadság közötti összhangra törekszik. Munkáira jellemző az áttetszőség, az egymásra rétegződés, a többrétegűség, a sokféle anyaghasználat A 80-as évektől művészetpedagógiával is foglalkozik, mellyel a firkálásból kiinduló kreativitás- és személyiség-fejlesztést tekinti legfőbb céljának. 

Forrás: vamdesign.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását