2024. április 17. - Rudolf

4,5 százalékkal emelkedik a távfűtés díja

Átlagosan 4,5 százalékkal drágul a távfűtés díja Salgótarjánban februártól, az alapdíj változatlan marad - erről döntött kedden a nógrádi megyeszékhely közgyűlése.
2008. január 29. kedd 12:43 - Hírextra

A távhőellátást biztosító önkormányzati tulajdonú Tarjánhő Kft. előterjesztése szerint egy 135 fűtött légköbméterű átlaglakás költsége 2008-ban évi 130 ezer és 203 ezer forint között lesz, attól függően, hogy mennyi támogatásban részesül a fogyasztó.

A legmagasabb költségnél nincs támogatás - hangzott el.

Ez a 2007. évi költségekhez képest átlagosan 4,5-os drágulást jelent a hődíjban, az alapdíj 315 forint marad éves szinten légköbméterenként.

Változás lesz, hogy az átalánydíjas elszámolás a december 31-én leolvasott mérőállások alapján történik, a szolgáltató 90 napon belül visszafizeti vagy beszedi a havonta befizetett előleg különbözetét.

Kiss József, a Tarjánhő Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: mintegy 3.800 háztartásban van távfűtés Salgótarjánban, tavaly 2.300-an részesültek támogatásban, idén eddig 1.900 igényt nyújtottak be.

Hozzátette: a múlt évihez hasonlóan idén is kedvezményes tarifát állapított meg a közgyűlés azok számára, akik nem jogosultak támogatásra, vagyis az alapárnál ők is kedvezőbben kapják a szolgáltatást.

Így a gigajoulonkénti 2.916 forintos díjat csak a közületi fogyasztók fizetik, a nem támogatott lakossági fogyasztók 340 forintos kedvezményt kapnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását