2024. április 18. - Andrea, Ilma

Divat(szín)ház

Nagy Fruzsina jelmeztervező, rendező és Láng Annamária színész, rendező lesz január 21-én, hétfőn az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Divat(szín)ház - a színházi divattól a divatházon át a divatszínházig című beszélgetés-sorozatának ven
2008. január 16. szerda 17:54 - Hírextra

A rendezvényen a Krétakör Színház és Nagy Fruzsina Pestiesti című divatszínháza kapcsán jelmezekkel, vetítéssel illusztrált beszélgetés várja az érdeklődőket a Merlin Nemzetközi Színház klubjában - közölte Kulcsár Viktória, az OSZMI munkatársa szerdán az MTI-vel.

Az OSZMI 2007 őszén indította el havi egy alkalommal, minden hónap utolsó hétfőjén tartott szakmai programját.

A beszélgetés-sorozat keretében meghívott vendégekkel, művészekkel nemcsak beszélnek munkáikról, hanem vetítéssel, kamara-kiállítással, divat- vagy jelmezbemutatóval illusztrálják is az elhangzottakat.

A program témája a színpadi jelmez, egy újfajta megközelítésből vizsgálva. Középpontjában a színházi kosztüm és az öltözködési divat kapcsolata áll, annak közös és eltérő vonásai, a két kulturális rendszer, színház és divat egymáshoz való viszonya, kölcsönhatása.

Mi hat mire? A színház az öltözködési kultúrára, vagy az utcai divat a színpadi jelmezre? Minderről hogyan vélekednek történészek, elméletírók, gyakorlott divattervezők, jelmeztervezők? - ezekre a kérdésekre keresik a választ a résztvevők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását