2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Természetfilmek fesztiválja

Jövőre is megtartják a Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivált Pusztaszeren; a negyedik alkalommal megrendezendő seregszemlére 2008. július 1-ig várják a nevezéseket - tájékoztatta az alapító Szeged Filmművészetéért Egyesület kedden az MTI-t.
2007. december 12. szerda 07:40 - Hírextra

Jövőre a szervezők döntése alapján augusztus 15. és 17. között rendezik meg a fesztivált, melynek immár hagyományosan a természeti szépségeiről ismert Csongrád megyei kisközség, Pusztaszer ad otthont.

A 2005-ben hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal elindított seregszemle máig az egyetlen olyan országos természetfilm-fesztivál, ahol külön versenyeznek az amatőr és a professzionális természetfilmesek alkotásai - hangsúlyozzák a közleményben.

A rendezvény iránt érdeklődők januártól a megújult www.pusztaszer.hu honlapon kaphatnak részletes tájékoztatást a jövő évi fesztiválról, amelyre a növények és állatok élete, a világ tájai, etűdök, vadászkultúra, életmód és környezetvédelem kategóriákban 2008. július 1-jéig lehet nevezni.

A korán elhunyt szegedi természettudós, Csizmazia György nevével fémjelzett seregszemlén a díjnyertes filmek 1 milló forint összdíjazásban részesülnek.

A fesztivál népszerűségét jelzi, hogy míg az elsőre csak ötven, addig a tavalyira már hetven alkotást jelöltek. Idén pedig száztizenegy természetfilm versengett.

A 2000-ben elhunyt Csizmazia György huszonegy évig volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum múzeumpedagógusa. Tagja volt a Magyar Biológia Társaságnak, a Tiszakutató Munkaközösségnek, a Magyar Múzeumi Egyesületnek. Kutatási területei közé tartozott a zoológia, a madár- és emlőstan, a múzeumpedagógia, és a biológia tanításának metodikája. Számos kötet, valamint a Fehértóról és a Tiszáról készült film fűződik a nevéhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását