2024. április 25. - Márk

Szerdán nyílik a C+D védelmi szakkiállítás

Szerdán nyitja meg kapuit a C+D Közép-európai Védelmi Felszerelés és Repülési Szakkiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén.
2007. november 27. kedd 14:53 - Hírextra

A vásárközpont MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a katonai és polgári biztonság témakörében nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő seregszemle november 28-tól december 1-jéig várja a szakembereket, a szombati zárónapon pedig az érdeklődő nagyközönséget is.

A C+D 1993 óta kétévente ad lehetőséget a védelmi ipar hazai és külföldi képviselőinek a bemutatkozásra.

A közép-európai térség egyik legjelentősebb védelmi szakkiállításának nyitónapján a tervek szerint bemutató repülést hajt végre egy magyar fejlesztésű, egyedülálló felderítő képességekkel rendelkező robothelikopter.

A szárazföldi erők legújabb fejlesztésű eszközei a Honvédelmi Minisztérium statikus bemutatóján tekinthetők meg, sőt egy tűzszerész járőrhajó is "kiköt" majd a C+D-n.

A honvédelmi tárca katonai fejlesztéssel és kutatással foglalkozó szervezete, a Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Technológiai Igazgatósága is bemutatkozik a kiállításon számítógépes szimulációs és tervezőrendszereivel, a Gepárd M6-os mesterlövészpuskával, valamint különböző modernizált járművekkel.

A szakkiállítást Szekeres Imre honvédelmi miniszter nyitja meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását