2024. április 19. - Emma

9,3 millió belföldi vendégéjszakát tervez az MT Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. 2007-ben tovább szeretné növelni a belföldi vendégforgalmat, a társaság marketingtervében szereplő célkitűzés, hogy a magyar lakosság a hazai kereskedelmi szálláshelyeken 2007-ben legalább 9,3 millió vendégéjszakát töltsön el - közö
2007. február 21. szerda 20:13 - Hírextra
Az összesített belföldi vendégéjszakák száma tavaly lépte át először a 9 milliós küszöböt. A közlemény szerint ennek megvalósítása érdekében a zrt. még intenzívebben együttműködik a magyarországi turisztikai régiókkal és a turisztikai szakmával, vállalkozásokkal.

A belföldi turizmust számos tényező befolyásolhatja pozitívan 2007-ben. Így az, hogy idén a hétköznapra eső munkaszüneti napok miatt összesen 9 hosszú hétvége lesz, amelyek rendkívül jó lehetőséget kínálnak a kulturális programok, sportesemények, fesztiválok népszerűsítésére.

A belföldi turizmusforgalomra ugyancsak kedvező hatással van az üdülési csekk növekvő népszerűsége, amely mind a csekkértékesítés volumenében, mind a felhasználók számában megmutatkozik.

A Magyar Turizmus Zrt. 2007. évi belföldi marketingtevékenységében kiemelt szerepet kap továbbá a tavalyi Bor és Gasztronómia tematikus év nagysikerű országos eseményeinek - Torkos Csütörtök és Nyitott Pincék Napja - megismétlése, amelyekhez idén újdonságként társul a Borszerda júniusban. A tematikus évek sorozatában idén a Zrt. a Zöldturizmus Évét hirdeti meg, amely a környezettudatosság hangsúlyozásával a természetjárásra, nemzeti parkokra, kerékpáros és lovas turizmusra épül.

A marketingszervezet további kiemelt feladatának tartja a társadalmi szemléletformálást a vendégbarát légkör erősítése érdekében. Kommunikációjában ezért a magyar lakosság és a szakmai szolgáltatók körében is még jobban tudatosítani kívánja a vendégszeretet fontosságát. Ennek érdekében folytatódik a "Virágos Magyarországért" és a "Tiszta Magyarországért" mozgalom is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását