2024. április 27. - Zita

Válasszon egy szabadon álló fürdőkádat: Útmutató

Hogyan válasszuk ki a tökéletes kádat? Ez az útmutató ebben ad segítséget.
2024. március 20. szerda 07:10 - HírExtra

Egy szabadon álló kád luxust sugároz. Ez egy extra finomság, amely alapos tervezést igényel. A tökéletes kád az Ön számára? Íme, az Ön számára létrehozott útmutató.

1. Szerezze meg a megfelelő méreteket

Először is, ismerje meg azt a fürdőkád méretet, amelyre vágyik. Ez segít kizárni a nem megfelelő lehetőségeket. A szabadon álló fürdőkádaknak extra helyre van szükségük, ezért ne hagyja figyelmen kívül a méretet. Hagyjon egy lábnyi helyet a fal és a fürdőkád között az ideális elrendezés érdekében.

Szereti a kerek tükröket? Nézze meg cikkünket a kerek fürdőszobai tükrökről.

Korábban csak elegáns otthonokban láthattuk őket, de a szabadon álló fürdőkádak valóban népszerűek lettek. Különböző stílusokban és méretekben kaphatók, és minden költségvetésnek megfelelnek. A kisebb, közepes méretű kádak népszerűek, mert szorosan illeszkednek és könnyen használhatók mindennap, még kisebb, városi otthonokban is.

A szabadon álló fürdőkád általában magasabb, mint az épített kád, így teljesen elmerülhet a kádban, de ez azt jelenti, hogy nehezebb be- és kiszállni, különösen háziállatok, gyerekek, idősek és fogyatékkal élők számára. Vegye figyelembe ezeket a magassági szempontokat, amikor kiválasztja a szabadon álló fürdőkád méretét.

ProTIPP: A fürdőkádak különböző méretekben és dimenziókban kaphatók. Ha gyakran fürdik, és egy olyan kádat szeretne, amelybe teljesen lefekszhet, győződjön meg róla, hogy talál egy olyan kádat, amely illeszkedik a testéhez. Mielőtt elkötelezné magát a kád mellett, próbálja ki őket az üzletben, ténylegesen belelépve és lefeküdve!

2. Válassza ki a kád stílusát

A szabadon álló fürdőkádak számos különböző stílusban kaphatók, mind modern, mind hagyományos. A kád stílusának kiválasztása során mind az esztétikai, mind a funkcionális szempontokat figyelembe kell venni.

Az, hogy milyen gyakran tervezi használni a szabadon álló fürdőkádját, és azzal milyen tervezési hatást szeretne elérni, meghatározza a vásárlási döntéseit.

A szabadon álló fürdőkádakat széles választékuk miatt dícsérik, ellentétben a tervezésileg korlátozottabb beépített kádakkal. Mivel sokféle stílusban kaphatók, biztosan talál olyat, amely tökéletesen kiegészíti fürdőszoba felújítását.

Itt néhány népszerű stílust érintünk, hogy segítsünk Önnek a keresésben.

Pedestál: A pedesztálon álló kádak egy talapzaton helyezkednek el.

Slipper: Ez a hátradőlésről és pihenésről szól. A Slipper kádak, egy vagy két dőlt oldallal, lehetővé teszik ezt. A Double Slipper kádaknak két emelt végük van. A Slipper kádak nemcsak a kényelemről szólnak, hanem egyedi, elegáns formájukkal is elbűvölik az embereket.

Clawfoot: Láttál már kádat "lábakkal"? Ez egy Clawfoot kád. A padlót nem öleli körbe, láb-szerű szerkezeten emelkedik!

Roll top: A Roll top kádak kényelmes fürdést tesznek lehetővé. Széleik behajlítva vannak, mintha a kád üdvözlést adna neked!

Japán merülőkád: Minden egyszerűségről és funkcionalitásról szól a japán merülőkád, amely kis helyekre illeszkedik, és nem spórol a luxussal. Magas és kompakt, tökéletes ülésre, fekvésre nem. Ráadásul általában ülésekkel rendelkezik, és hagyományosan fa.

Mi a helyzet egy vízjárdás szabadon álló káddal?

Gondolkodjon el azon túl. Itt van a sima áztatókád, az ingerlő hidromasszázs kád, sőt a gyengéd levegős kád. Fokozza a kádját egy vízjárdás változattal!

Áztató kád: Mi az? Csak egy rendes kád, elég mély egy jó, hosszú áztatáshoz.

Hidromasszázs kád: Kád, amely masszázst ad? Igen, ez egy hidromasszázs kád, magas nyomású levegő- és vízsugarakkal.

Levegő kád: Ha a masszázs túl erős, válasszon egy buborékos, meleg és gyengéd masszázsfolyamatot egy levegős káddal.

Kombó: Miért elégedne meg, amikor összekeverheti a kettőt? Szerezzen egy vízjárdás kádat levegő- és víznyomási funkciókkal - minden legjobbját.

3. Válasszon egy kád anyagot

Miért számít a fürdőkád anyaga:

Gondolkodjon a súlyban, amikor kiválaszt egy szabadon álló kádat. A kád súlya változik az anyaggal. Néhány padló nem bírja a nehéz kádakat, és megerősítést igényel.

Ha otthona régi, vagy fürdőszobája emeleten van, legyen óvatos. Lehet, hogy könnyű kádat kell választania, vagy biztosnak kell lennie abban, hogy a padló elég erős. Egy vízvezetékszerelővel vagy mérnökkel való beszélgetés segíthet.

Válassza ki a legjobb szabadon álló kád anyagot:

A szabadon álló fürdőkádak különböző anyagokat használnak, mint például a akril, üvegszálas műanyag, rozsdamentes acél, és akár kő is. Minden megjön a maga előnyeivel és hátrányaival. Az akril és kőgyanta kádak azonban nagyon népszerűek.

Az Akril Szabadon Álló Kádakról:

Sokan választják az akrilt a szabadon álló kádakhoz. Robusztus, sokoldalú, megfizethető és könnyű. Ez lehetővé teszi a könnyű szállítást és telepítést, még emeletre is. És nincs szükség megerősítésre a padlón.

Az akril kádak kényelmesek és kiválóak a pihentető fürdőkhöz. Nem könnyen szennyeződnek vagy elszíneződnek, de hajlamosabbak a repedésekre.

Tehát az akril szabadon álló kádak a karbantartás és az ár szempontjából a győztesek.

Egy másik választás lehet egy masszív felületű anyag. Ez egy keverék azgyanta és akrilból. Utánozza a kő minőségét a súly nélkül, és alig igényel karbantartást. Azonban a kőgyanta vagy masszív szabadon álló kádak kissé megterhelhetik a pénztárcáját.

Kőgyanta Kádak:

Ez a műszaki keverék holland poliésztergyantát, száraz darált márványt és mészkőt tartalmaz. Nem toxikus és 100% nem pórusos! Ezen felül nem tartalmaz ólmot, és ellenáll a nedvességváltozásoknak.

Gyártása során először egy fényes gélbevonatot alkalmaznak a formában. Ezután összekeverjük a poliésztergyantát, ásványtöltelék keveréket és az Egyesült Királyságból importált színpigmenteket. Miután a keveréket hőhatásnak teszik ki, beleöntik a formába, és hagyják megszáradni. Amikor kijön, kézi úton megcsiszolják vagy polírozzák, hogy matt vagy fényes kinézete legyen.

Kőgyanta kád kontra akril kád - Melyik a jobb?

A kőgyanta tartósabb, könnyebb tisztítani, mint az akril, költséghatékony, tartja a meleget.

Öntöttvas Kádak:

Másrészről az öntöttvas a tartósság szempontjából nyilvánvalóan élvez előnyt, mivel extrém tartósságuk azt jelenti, hogy valószínűleg örökké megmaradnak. Az öntöttvas ellenáll a karcolásoknak, de drága a javítása, ha mégis megtörténik.

Sokan azért vonzzák az öntöttvas kádak, mert autentikus, klasszikus, hagyományos vonaluk van. Az öntöttvas kádak kiváló hőtartással is rendelkeznek.

Azonban a legnagyobb hátrányuk valószínűleg magas áruk és nagy súlyuk. Az öntöttvas kádak rendkívül nehézek, és ezért nem alkalmasak sok fürdőszobához, vagy megerősített padlót igényelnek.

Egyéb, kevésbé gyakori szabadon álló kád anyagok közé tartozik a rozsdamentes acél, réz, fa és kő. A rozsdamentes acél kádaknak modern, ipari kinézete van, és kevés karbantartást igényelnek.

A réz, fa és kő szabadon álló kádak viszont drágábbak, magas karbantartási költségekkel járnak. Azonban hőtartási tulajdonságaik és vitathatatlan stílusuk indokolhatja a karbantartási költségeket.

4. Válasszon csapot

A szabadon álló kádaknál választhat szabadon álló csaptelepek, fedélzeti csaptelepek és fali csaptelepek között

A szabadon álló csapok a padlón állnak, közel a medencéhez. A fedélzeti csapok a medencére helyezkednek el. A fali csapok? A falon függenek a medenc felett.

A kádak előre furatokkal rendelkezhetnek a fedélzeti csapok számára, vagy ugyanolyanok lehetnek fúrva. Néhány kádmateriál, azonban nem tarthat fedélzeti csapokat, a fúrás tilos. A fali csapok esetében gondos tervezés szükséges. A csapot és a medencét pontosan kell igazítani.

ProTIPP: A fedélzeti csaptelep a legjobb a kád közepén. Így két személy kényelmesen hátradőlhet mindkét oldalról.

5. Finomítás

Amikor a szabadon álló kád fel van állítva, itt az ideje a végső finomításoknak. Stílusosan díszítheti számos módon! A kád lehet a szoba központi eleme, és gyakorlati mindennapi használatra is alkalmas lehet. A kád csemegeket adhat a kádjának személyes érintéshez.

Néhányan zuhannyal szeretnének szabadon álló kádjukat, ami extra tervezést igényel. Amikor a zuhany készen van, akasszon fel egy zuhanyfüggönyt.

Egy zuhanyfüggöny hasznos még egy valódi zuhany nélkül is. Növeli az esztétikát, megtartja a meleget, vagy hozzáadhat védelmet. Egy bölcsen választott függönytervezés komoly stíluslöketet adhat a szabadon álló kádjának. Ha kiváló minőségű fürdőkádakat keres, fedezze fel a Diplon webáruházat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását