2024. június 1. - Tünde

Találd meg a tökéletes megoldást a medence fedésére!

Egy kerti medence sok ingatlantulajdonos álma, hiszen remek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a családnak és a barátoknak a nyári szezonban, élvezetessé teszi a nyári szünidőt a gyerekek számára.
2024. január 17. szerda 08:32 - HírExtra

Mindezt azonban csak abban az esetben képes biztosítani, ha rendszeresen karbantartjuk, kezeljük, tisztítjuk a vizét, ami rengeteg munkát és extra költséget jelent, amennyiben nem alkalmazunk megfelelő medencefedést.

Többféle megoldás közül választhatunk anyagi lehetőségeink függvényében, azonban érdemes a drágább, de összességében kedvezőbb mellett letenni a voksunkat számos előnye miatt. Vedd fel a kapcsolatot a Polikinggel, kérdezz bátran, mielőtt ebbe a megoldásba invesztálnál! Mit nyújt egy polikarbonát medencetető, és miért ezt válaszd?

Luxus a kertben

Egy süllyesztett kültéri medence valódi luxust kínál, kicsik és nagyok kedvence lesz, hiszen sokoldalúan használható. Arról azonban már a tervezéskor dönteni kell, hogy elsősorban úszás vagy szórakozás céljából van szükséged a medencére, hiszen meghatározza a méreteit, alakját. Ugyan a polikarbonát tetők szinte minden típusú és méretű medencére elkészíthetők, érdemes praktikusan választani. 

Egy saját medence mindennél többet ér, hiszen nem kell többé a strandon zsúfoldni, utazni, ha csobbanni akarsz, és a nap bármely szakában használhatod, úszhatsz egyet reggel, mielőtt munkába indulsz vagy késő este, amikor kánikulában már kellemes a hőmérséklet. A barátaid is szívesen járnak majd hozzátok a medence miatt, hiszen a nagy melegben mindenki szívesen időzik vízparton, főleg, ha nem kell a tömeget kerülgetni. 

Miért van szükség a medence fedésére?

A napfényben csillogó, kék vizű medence gyönyörű látvány, azonban a mi éghajlatunkon nem túl praktikus fedetlenül hagyni, ugyanis a nagy napi hőingadozás hatására a párolgás lehűti a vizet, ami sokszor napközben sem melegszik vissza. A nem túl meleg vízben pedig nem szívesen fürdenek se a gyerekek, se a felnőttek. A tető azonban felmelegíti a vizet és bent tartja a meleget, így a fürdési szezon akár áprilistól októberig tarthat. 

Sokak számára legnagyobb előnye, hogy távol tartja a szennyeződések 95%-át, így fürdés helyett nem a takarítással kell foglalkozni, illetve kevesebb vegyszerrel is fenntartható az egészséges és tiszta víz. Gátolja az algásodást, megelőzi a víz bezöldülését, továbbá a téliesítéssel sem kell foglalkozni, ugyanis alatta nem fagy be a víz. 

Nem kell aggódni a kisgyerekek és a háziállatok biztonságáért sem, a fedés megakadályozza a véletlen vízbe esést.

Milyen típusú fedés lesz a megfelelő?

A medence adottságainak, az igényeidnek és a környezet stílusának függvényében dönthetsz a preferált típusról. Szimmetrikus és aszimmetrikus, szuper alacsony, alacsony, középmagas és magas kialakítások közül választhatsz íves vagy szögletes tetőt. 

Valamennyi forma extra erős alumínium vázra készül, időjárásálló, hosszú élettartamú, és vékony víztiszta, üvegszerű vagy klasszikus cellás, prémium minőségű polikarbonáttal kérhető. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását