2024. június 3. - Klotild

Shen megye szellemi kulturális öröksége - Liu plakettfaragó képességei

A kalligráfia egyik különleges módszere, mikor kést használnak a szépíráshoz. Az éles penge a fa táblán halad, helyreállítva a kalligráfus tollának lendületét és háromdimenziós szépségét, így a kalligráfia megtelítődik érzelmekkel.
2023. november 23. csütörtök 13:26 - HírExtra

Liu Xianfeng élete nagy részét a plakettfaragás művészetének szentelte; fáradhatatlanul végezte kutatásait a késtechnikák megértésében, a késhasználat sorrendjében, az ívek arányának precíz megformálásában, és természetesen a betűk művészetében.


Liu Xianfeng, a Jinmuzhai tulajdonosa, akit csak "Luxi Kardforgatónak" hívnak, Zhanglu városból, a Shandong tartományban fekvő Shen megyéből, Liaocheng városból, származik. 1983-ban végzett a Belső-Mongóliai Nemzetiségi Egyetem Művészeti Tanszékén, és jelenleg a Shencheng Középiskola művészeti tanára Shen megyében, a Shen Megyei Népi Szövetség elnöke, Shen megye szellemi kulturális örökségének örököse és a Liaocheng népi irodalom kiemelkedő örököse. Kedveli a fa- és kőfaragást, a nyomtatást, a papírvágást és az origami művészetet. 

Eredeti papírtépő művészete, a kínai vörös pecsét, egyedülálló Kínában. A fafaragó és a kőfaragó munkája erőteljes és leegyszerűsített. A papírvágó és origami technikája ötletes, életszerű, és szórakoztató, tele van az arany és a kő varázsával, Kínában ezért igen népszerű.

Liu Xianfeng saját egyedi személyiségével végzi a kalligrafikus toll forgatását, illetve az ehhez használatos kést: élénken hozza létre a pontok, vonalak és felületek háromdimenziós képét. A plakettfaragó munkáiban az ecset íve,  forgása, virtuális és valós technikái egyaránt tükröződnek. A fény aggregációja alatt konkáv és domború vizuális hatás alakul ki. 

A "Shen County News", a "Da Mei Xin County" és Kína legszebb zöld ökoturisztikai megyéje - "Xin Qing Xin County" című munkáit a "Rural Rhyme", a "Liaocheng Evening News", a "Liaocheng Daily", a Liaocheng News Network, a Shandong TV és sok más újság és média is bemutatta.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását