2024. június 3. - Klotild

Rákattint és már landol is a kosarában - Mire jó az adatbázis-építés?

Az adatok gyors, gépesített tárolásának és visszakeresésének igénye már az 1900-as évek elején is felmerült, amikor az első népesség-nyilvántartást végző lyukszalagos számítógépek megjelentek. Ahol igény mutatkozik, ott bizony a kereslet is felüti a fejét és ez meg is ágyazott a mai adatbázis-építés módszerének.
2023. október 5. csütörtök 15:40 - HírExtra

Az információ hatalom és ma már nemcsak a tudás és a know how tartozik ide, de a lehetséges és tényleges vásárlók féltve őrzött adatai is melynek beszerzési folyamatát nevezzük annak, hogy adatbázis építés.

A mai rohanó digitális világunkban az értékesítő platform kiegészült az internettel és az e-maillel, ezért a cégek nem hagyhatják figyelmen kívül a digitális marketing szerepét. Ha pedig digitális marketing, akkor szükségük van a célközönségre, akik fogékonyak, érdeklődnek irántuk és fontolgatják a vásárlást mely információt az adatbázis építés során lehet létrehozni.

A kérdés adja magát, hogy hogyan tudja egy cég megtalálni a potenciális vásárlóit? Erre ad választ az adatbázis-építés, mely konyhanyelvre lefordítva olyan hús-vér emberek elérhetőségének az összességét jelenti, akik egy előszűrő után pont az eladni kívánó cég célcsoportja.

Amikor egy faluban elkezd dolgozni egy kozmetikus, egy idő után híre megy és ezáltal egyre több kuncsaftot tud bevonzani az üzletébe ezzel ő is rálép az adatbázis-építés útjára. De ez hagyományos, szájról-szájra terjedő technika hónapokba, sőt évekbe telik, míg bekúszik az emberek tudatába, hogy ő bizony gyorsan és jól dolgozik, új ötletei vannak, figyelembe veszi az aktuális trendeket, az egyéni igényeket, stb.

Mit tehet ez a kozmetikus, ha szeretné felpörgetni az üzletet, bővíteni az ügyfélkörét és mielőbb nagy forgalmat csinálni? A klasszikus módszer, ha hirdeti magát. Újságban, Facebook csoportban vagy megkérheti a klienseit, hogy ajánlják őt.

Ennek egy része pénzbe kerül és sokan áldoznak is rá.

Az adatbázis-építés is hasonlóan időigényes és költséges folyamat. Ezt a pénzt mindenhogyan ki kell fizetni, de nem mindegy, hogy magunk jövünk rá arra, hogy hogyan kell csinálni, vagy már a “kész szakértelmet és terméket” vásároljuk meg.

Egy más profilú vállalkozás is használhatja a kozmetikus által is alkalmazott csatornákat, de az eszköztár a digitalizáció elterjedésével kibővült az adatbázis-építés eszközével. Ez egy külön mesterség és nem kell a fő tevékenységünk mellett még külön ezzel is foglalkoznunk, mert kész adatbázisokat vásárolhatunk meg, ugyanis vannak olyan cégek, akik arra szakosodtak, hogy ilyen adatbázist létrehozzanak, építsenek. A Perform Média adatbázis építés szolgáltatása például erről szól.

Az emberek ingerküszöbe folyamatosan változik és sokkal több impulzus kell ahhoz, hogy vásároljanak. Ha egyszer egyszer felvillan egy hirdetés akkor, amikor az érdektelen, nem feltétlenül fog beugrani akkor amikor szüksége lesz rá. Ha az adatbázis építés során megalkotott listában szereplő emberek időközönként megkapják az ingereket nagyobb valószínűséggel fogja őket vásárlásra ösztönözni. Az adatbázis építés fő pillére azoknak az embereknek az elérhetőségeinek összegyűjtése, akiket pont az és pont akkor érdekel, vagy legalábbis megvan bennük a potenciál. A Perform Média birtokában van azoknak az ismereteknek, mely az adatbázis építés felépítésére vonatkozik és csak elegánsan előhúzza a mellényzsebéből a megfelelő célközönség adatait.

A legjobb az egészben, hogy az illető, aki a kávé mellett átfutja a levelezését a fejéhez kap, hogy azt a mindenit! Most gondolkozom azon, hogy lecserélem az autómat/életbiztosítást kötök/egészséges életmódra váltok, erre tessék, itt egy ajánlat, amiben erre hívják fel a figyelmemet! És már rá is kattint és landol a termék a kosarában.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását