2024. május 5. - Györgyi

Fájó, vagy igazságos a GYES-döntés?

Fájó döntés volt a gyes és a gyed szigorítása, de Magyarország az egyetlen uniós tagállam, ahol az édesanyák ilyen hosszú ideig otthon maradhatnak – mondta szerdán Gurmai Zita, az MSZP EP-listájának harmadik helyén álló európai képviselő Bonyhádon, sajtótájékoztatón.
2009. május 27. szerda 21:05 - HírExtra
A politikus hangoztatta: most, amikor gazdasági válság van, a megszorításoknak mindenkire vonatkozniuk kell. Szerinte nagyon kevesen vannak a munkaerőpiacon, és a gyermektámogatási rendszer finanszírozhatósága vált kérdésessé Magyarországon.

Gurmai Zita leszögezte: az európai uniós tagállamokban messze rosszabb körülmények között kell gyermeket vállalni, mint Magyarországon. Szavai szerint az európai fiatalok szívesen vállalnak gyermeket, de ehhez a feltételeket biztosítani kell.

Elmondta, hogy az Európai Parlamentben a szocialisták egységesen húsz hónapra szerették volna növelni azt az időszakot, ameddig az anyák otthon maradhatnak, ezt a javaslatot az Európai Néppárt visszaküldte azzal, hogy nincs rá szükség. Az európai parlamenti választásokról szólva fontosnak nevezte, hogy az európai és a magyar választópolgárok is értsék: két nagy párt politikája között lehet választani.

"Konzerváljuk a jobboldali Európát, ahol nem igazán számít a család és a nők jogai, vagy választják azt a pártot, amelyik egy szociálisabb Európát szeretne a következő időszakban" - fogalmazott. A szocialista európai képviselő szerint az MSZP listája, amelynek élén három nő áll, azt üzeni, hogy okos nőkre van szükség a döntéshozatalban.

Az MSZP esélyeiről szólva azt mondta: ha a párt képes az utolsó időszakban elhitetni választóival, hogy létezik baloldal, vannak értékeik, akkor akár hét mandátumot is szerezhetnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását