2024. május 3. - Tímea, Irma

Plakátot a plakátra?

Új SZDSZ-es plakátokkal ragasztották le a párt csepeli elnökét ábrázoló óriásplakátokat - közölte szerdán a Csepel.info portál.
2009. május 20. szerda 13:30 - HírExtra
Azok az óriásposzterek, amelyeken Kál Károly látható, azután kerültek az érdeklődés homlokterébe, hogy a Csepel.info megírta: a férfi korábban húsz éven keresztül dolgozott a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségén, illetve a Nemzetbiztonsági Hivatalnál, mint kémelhárító.

Az SZDSZ ezt megelőzően bírálta a szocialistákat, akik a Kál Károlyhoz hasonlóan egykor a Belügyminisztérium III./II.-es osztályán dolgozó Kivágó Iván Györgynét jelölték a fővárosi közgyűlésbe.

Demszky Gábor főpolgármester múlt csütörtökön azt mondta, hogy ebben a kérdésben ugyanaz a véleménye, mint húsz évvel ezelőtt: aki az állampártot a diktatórikus időkben a III-as ügyosztály keretében szolgálta, az ne vállaljon választott tisztségviselői megbízatást, ne legyen országgyűlési és önkormányzati képviselő.

Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal szóvivője kedden az MTI-nek úgy tolmácsolta Demszky Gábor szavait: a főpolgármesternek nincs beleszólása abba, hogy a csepeli SZDSZ kit jelöl helyi képviselőnek, de Kál Károly, illetve bármely hozzá hasonló múlttal rendelkező személy fővárosi közgyűlési tagságát vagy országgyűlési képviselőjelöltségét semmiképpen nem támogatná.

Horn Gábor az ügy kapcsán hétfőn az MTI-nek azt mondta, az említett plakátok nem a központi, hanem a kerületi kampány részei. A szabad demokraták kampányfőnöke kedden az Inforádiónak úgy nyilatkozott: kérte, hogy Kál Károly plakátjait ragasszák le.
Szerdán az MTI kérdésére közölte: az valószínűleg a csepeli szabad demokrata szervezet döntése volt, hogy a korábban kifogásolt három plakátot már az SZDSZ központi kampányának részét képező óriásplakátokkal takarják le.

Hozzátette, hogy a későbbiekben még megjelennek új, központilag készített plakátok is a kerületek által megvásárolt hirdetőhelyeken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását