2024. május 3. - Tímea, Irma

Munkáspárt: Valóra váltak a rémálmaink

Ezzel a válsággal legborzalmasabb rémálmaink váltak valóra - jelentette ki a Munkáspárt szerdai budapesti kampányrendezvényén Karacs Lajosné elnökségi tag, a párt gazdaságpolitikusa.
2009. május 20. szerda 16:07 - HírExtra
Kiemelve, hogy sosem támogatták a neoliberális gazdaságpolitikát, kijelentette: a hazai vállalkozások fejlesztését lényeges feladatnak tekintik, és fellépnek azért, hogy államosítsák vissza a korábban privatizált közüzemi vállalatokat.

"Csak akkor lesz változás, ha más lesz a politika, ha olyan politika lesz, ami a többség érdekeit szolgálja" - mondta, hozzátéve: csak a Munkáspárt képes ezt megtenni.

A hazai válság három fő oka, hogy "mindent eladtunk a külföldnek", Magyarország "a szegények országává lett", és nincsen rend - mondta a General Electric Váci úti gyára előtt, műszakváltáskor tartott rendezvényen Thürmer Gyula pártelnök, aki maga osztogatta a párt szórólapjait és saját, Balszemmel című könyvének harmadik füzetét az üzemkapun ki- és az azon belépőknek.

Mint mondta, meg kell törni a külföldi tőke uralmát, meg kell adóztatni ezeket a cégeket, és meg kell akadályozni, hogy kivigyék az itt szerzett jövedelmet, valamint igazságosabb jövedelem- és közteher-elosztási rendszert kell bevezetni.

"Nem a szegényekről kell újabb és újabb bőrt lehúzni, hanem a gazdagokat kell megadóztatni, a külföldieket kell megadóztatni, onnan kell elvenni a pénzt, ahol van" - jelentette ki a Munkáspárt elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását