2024. május 3. - Tímea, Irma

Az SZDSZ a kirekesztés ellen?

Magyarországon olyan politikai erők és szövegek váltak a közélet, illetve a közbeszéd részévé, amelyek alapján akár kétmillió ember is kitaszítódhat a magyar állampolgári körökből - mondta Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. május 20. szerda 13:16 - HírExtra
A politikus a kétmillió ember között példaként említette a cigányokat, zsidókat, homoszexuálisokat, szingliket, drogfogyasztókat.

"Intoleráns, kirekesztő társadalomban élünk", ahol elfogadottá válik a kirekesztés, a gyűlöletkeltés - fogalmazott Horn Gábor. Véleménye szerint az európai parlamenti (EP) választás tétje az is, hogy a liberálisok otthon maradnak-e, tudomásul véve, hogy ez így van, vagy pedig elmennek szavazni, és kifejezik akaratukat, hogy nem ilyen országban szeretnének élni.

A valódi tét tehát az, hogy ki a harmadik erő ezen a választáson, hogy kétmillió embernek van-e képviselete az Európai Unióban, és van-e normális életlehetősége Magyarországon - közölte a kampányfőnök.

"Abban bízunk, hogy a szavazóinkat - akik sokszor egyébként lehetnek elégedetlenek a liberális párttal - rá tudjuk arra venni, hogy egy ilyen helyzetben menjenek el, és támogassák a liberálisokat, (...) azt az elfogadást, amit az SZDSZ képvisel" - mondta.

Sajtótájékoztatóján a liberális politikus bemutatta az SZDSZ EP-kampánya utolsó, harmadik szakaszának reklámfilmjét, amely e kirekesztés elleni szavazásra buzdít. Ez a film arról szól, hogy "közös a felelősségünk, nem vagyunk egyedül a megoldásban" - összegzett Horn Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. május 20. 13:38
No és kik azok akik 8 millió embert rekesztenek ki saját országukból? Akik kiárusították az országot a Joáv Blumoknak, meg ilyen-olyan konzorciumoknak?

Ez a kirekesztési mantra nem sokáig fog már működni.
Milyen demokrácia az, ahol a dolgokat nem szabad a nevükön nevezni? Beszélhetünk már egyáltalán demokráciáról? Biztos, hogy azok a demokrácia ellenségei, akikre ezt bizonyos körök ráfogják?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását