Húsvét előtti adományosztás

Húsvéti összefogás a rászorultaknak. Húsz tonnányi élelmiszer került jó helyre.

A Szcientológia önkéntes lelkészek egy éve kitartóan gyűjtenek és szállítanak adományokat az ország minden részébe, illetve Erdélybe és a földrengés súlytotta Horvátországba. A pandémia ideje alatt összesen több, mint húsztonnányi adományt adtak már át. Ám a Húsvétra való tekintettel nemcsak egy, hanem három helyre vittek a héten segélyszállítmányaikból.

Először Budapesten, a XV. kerületi Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének adtak tartós élelmiszert körülbelül 100 család részére, majd a tatabányai Vöröskeresztnek szállítottak ugyanennyi adományt. Virágvasárnapon egy Győr-Moson-Sopron megyei nagyközség katolikus plébániájába juttatták el segélyszállítmányukat: a helység minden rászorulójának szét fogják osztani, vallásra való tekintet nélkül, mint ahogy ez már korábban is többször megtörtént. Amint a plébános elmondta, a koronavírus nem válogat, így a segítők sem: mindenkinek kell kapnia a támogatásból.

A csomag mind a három esetben tartalmazott a húsvéti sütéshez-főzéshez szükséges tartós élelmiszereken kívül kézfertőtlenítőt, 350 magyar gyártmányú csokinyulat, és több, mint háromezer friss tojást is.

Az önkéntes lelkészek a csokinyuszikból egy hajléktalan melegedőbe is beadtak egy nagy dobozzal, hogy Húsvétra örömet szerezzenek azoknak, akikre talán csak nagyon kevesebben gondolnak.