Utcai drogfelvilágosítás Budapesten

A kórházak szerint növekszik a marihuána propaganda által átvert édesanyák száma. A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi önkéntesei egy kontinentális akció részeként drogfelvilágosító füzeteket osztottak Budapest belvárosában.

 
Az Egyesült Államokban már több, mint egy tucat államban engedélyezték a marihuána használatát. A reklám kampányok részeként terhes anyáknak is javasolják a legalizált készítményeket. Ezzel párhuzamosan a kórházak egyre több tragédiába torkolló szövődményről számolnak be. Arról a reklámok már nem tájékoztatták az édesanyákat, hogy felnőtteknél is, de a piciknél különösen megnöveli a skizofrénia, az elmebetegség kialakulását.

A Drogmentes Világért Alapítvány egy közhasznú nonprofit szervezet, amely valós információkkal kívánja ellátni az embereket a drogok hatásairól. A szervezet minden drogfajtáról rendelkezik felvilágosító füzetekkel.

Mostani akciójuk részeként a marihuána veszélyeire hívták fel a figyelmet Európa szerte. Budapesten néhány óra alatt több mint 3600 Az igazság a drogokról füzetet osztottak ki 18 önkéntes segítségével. A felvilágosítás annyira megtetszett egy arra sétáló osztálynak, hogy a mintegy 20 fős diákcsapat is beállt segíteni a füzetosztásba.

Ma a leggyakrabban fogyasztott tudatmódosító szer a marihuána. Az ENSZ egy felmérése szerint több mint 158 millió ember kábítja magát ezzel a droggal világszerte. A marihuána és származékai több mint 400- féle vegyületet tartalmaznak, ezek károsan hatnak az elmére, károsítják a rövid távú memóriát, inaktívvá, céltalanná teszik az embert.

Ennek a szernek, illetve bármely szernek a használója kizárja magát a közösségi életből, egyre inkább négy fal közé kényszeríti magát, ahol társai maximum a szívós haverjai lehetnek. Így lesz fogoly és börtönőr egy személyben. A fogyasztók rendszerint egyre rosszabbul teljesítenek munkájukban, baráti és párkapcsolataikban. Amerika azon államaiban, ahol legalizálták a marihuána fogyasztását, a halálos, és súlyos közúti balesetek okai között jelentős hányadot foglal el az alkohol, illetve a marihuána okozta tudatmódosulás.



Nagyon gyakran az elszívott spangli már nem okozza a kívánt lebegést, ezért egyre súlyosabb drogok kipróbálásához, illetve függőséghez vezet a fogyasztó részéről. Pontosan emiatt hívják a marihuánát kapudrognak is, hiszen ajtót nyit a kemény drogokhoz vezető útra.

Azokban az államokban, ahol a marihuánafogyasztás legalizálva van, pozitívumként emelik ki, hogy az adó kivetésével az adott állami szervezet jelentős pénzbevételre tehet szert, ahelyett hogy a maffia gyarapodna ebből a pénzből. A gond az, hogy akik ezen nézőpontból nézik a dolgokat, azokat nem nagyon érdekli, hogy a marihuánának milyen hatásai vannak a fogyasztóra, és annak környezetére. A kábítószer eladásból nem szabadna senkinek sem gyarapodnia!

A Drogmentes Világért Alapítvány éppen az ilyen zűrzavaros információ áradatban igyekszik a figyelmet a lényegre irányítani. A szervezet önkéntesi hálózatán keresztül több mint 50 millió füzetet osztott már szét a világ több mint 180 országában. A szervezetet a Szcientológia Egyház is támogatja, mert L. Ron Hubbard, a vallás alapítójának intelme szerint: „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!”