Merj kettesben lenni, csak magaddal!

Induljunk ki rögtön az összefoglalásból: amit egyedül is megtehetsz, azt tedd is meg alkalomadtán egyedül!

 

Persze, nem arról van szó, hogy fordíts hátat a világnak, és élj remeteként az erdő mélyén egy barlang sötétjébe burkolózva. A társas kapcsolatok nagyon fontosak, legyen szó akár a családról vagy a barátokról. Sőt, vannak olyan tevékenységek, melyeket nem is tudsz egyedül végezni. Teniszezni például különösen nehéz egyedül.

A legtöbb elfoglaltságodat viszont magányosan is intézheted, anélkül, hogy bárki másra támaszkodnál benne. Egészen új perspektívát nyújt ugyanaz a dolog, ha nem valaki mással együtt veszel benne részt, hanem kizárólag te magad.

Az egyedüllét férfias

A férfiideáloktól minden korban elvárás is volt, hogy önállóan helytálljanak. Habár napjainkban a férfi és női jegyek soha nem látott mértékben mosódnak össze, még mindig él az elképzelés, hogy az az igazán férfias, aki maga oldja meg a problémáit, és nem igényli más segítségét.

Különbséget kell persze tenni aközött, hogy valaki nem akar vagy nem tud társaság nélkül meglenni. Az is más téma, ha valaki nem szeret emberek között lenni, nem találja másokkal a közös hangot, és legszívesebben naphosszat otthon ülne a monitor előtt chipset rágcsálva.

Aki viszont alapvetően egészséges társas kapcsolatokkal rendelkezik, és az ideje jelentős részét más emberekkel körülvéve, együttműködve tölti, annak arra is igénye van, hogy bizonyos rendszerességgel lehessen csak magával, egyedül is. Ez nem egy kényszerű száműzetés, sokkal inkább feltöltődés.

Légy bátor a magányhoz!


Egészen más színben tűnik fel minden, egyébként megszokott rutinfeladat is, ha nincs kire támaszkodnod, és magányosan kell véghezvinned. Kitisztul a gondolkodásod, nem kell másokhoz alkalmazkodnod, kompromisszumokat kötnöd, pont az és pont úgy történik, ahogy azt te akarod.



Manapság – hála részben a közösségi média által sulykolt művalóságnak – az a trendi, ha mindent csapatban csinálsz, és ezt lehetőség szerint azonnal meg is osztod az egész világgal. Pedig sokkal izgalmasabb, ha kizárólag a saját indíttatásodból, a saját fejlődésed érdekében teszel valamit. Főleg, ha egyébként ezt akár csapatban is tehetnéd, de mersz annyira önazonos lenni, hogy egyedül is próbára teszed magad.

Vesd bele magad minél előbb!

Kezdők indítsanak egyszerű, mindennapi tevékenységgel, például az evéssel. A munkahelyi ebédszünetet töltsd egyedül, nem kellenek a fecsegő kísérők. Folytatásképp következhet bármilyen sport vagy az ivás. Hidd el, magányosan is el lehet üldögélni egy bárban pár ital mellett, és egy új élményben lesz részed, ha ezt is megtapasztalod. Az ultrahaladók kipróbálhatják, milyen egyedül nyaralni, távol mindentől. Ehhez inspirációként nézd át a Playboy online Utazás rovatát.

Persze a kivétel erősíti a szabályt: egy jó szex azért mégiscsak többszereplős tevékenység.