Szexvideón a KDNP-s polgármester

Borkai Zsolt egy héttel az önkormányzati választás előtt került bele a kampány legdurvább botrányába, miután egy ismeretlen blogger szexvideót tett közzé róla, emellett kábítószer-fogyasztással és korrupcióval vádolta meg.



A helybéli ellenzék kemény hangú nyilatkozatokat tett írásban és szóban is, de Glázer Tímea rivális polgármesterjelölt nem ért rá megjelenni, a jelek szerint nem akart ekkora kommunikációs kampányziccert kihasználni. Vele is beszéltünk telefonon, ő azzal hárított, hogy Pollreisz Balázs a "szóvivő", ebben az ügyben is ő kommunikál. Pollreisz rövid időre meg is jelent a Városháza előtt, beszélt a sajtóval, majd távozott.

A fideszes politikus nem csak a sajtó elől bujkál, de a párt győri szervezetének Facebook-oldala alapján nyilvános eseményeken sem jelent meg a botrány kirobbanása óta. Később egy tévényilatkozatot tett, elismerve, hogy ő van a szexuális aktusokról készült felvételeken. Azt azonban tagadta, hogy illegális szereket is fogyasztott volna, és megbánta, amit tett, de nem lép vissza.

Magyarázkodás

Borkai Zsolt védekezésképp azt állította, több évvel ezelőtt készültek azok az – azóta lekapcsolt – külföldi blogoldalra felkerült képek és videók, amelyek egy luxusjachton nők társaságában és félreérthetetlen helyzetekben ábrázolják a politikust. A magát "az ördög igazi ügyvédjének" nevező, Borkaival kapcsolatos állításait a Facebookon is futtató blogger ugyanakkor továbbra is azt állítja, hogy a polgármester nem mond igazat, a gazdagon dokumentált kiruccanás állítása szerint tavaly pünkösdkor volt, és további leleplezéseket is ígért.

A Hvg.hu szerint nem lehet egyértelműen tudni, hogy a blogra föltöltött videó és képek valóban tavaly májusban készültek-e, viszont rendelkezésre állnak olyan információk, amelyek arra utalnak, hogy a társaság a blogger által említett időpontban valóban tett egy kirándulást az Adrián. Ilyenek a Borkai társaságában látható, vállalkozásukkal korában uniós támogatást is elnyert fiatal nőknek az Instagram- és Facebook-bejegyzései is, amelyeket tulajdonosaik hétfőre ugyan eltüntettek, az internet azonban megőrizte őket. Az érintett ikerpár egyik tagja az egyik – feltehetően régebbi – Facebook-profiljáról szintén elfelejtette törölni azt a tavaly május 22-i – vagyis pünkösd másnapján feltöltött képet, amelyen egy katamarán fedélzetén napozik. Pont egy olyan hajóén, mint amilyen a Borkai részvételével zajló orgia helyszíne is volt.

Az év eleje óta a Mészáros Lőrinc és Tombor András érdekeltségébe tartozó az ATmedia portfóliójához tartozó Időkép webkamerás felvételeivel nem először fordul elő hiba éppen akkor, amikor a NER számára kellemetlen dolgok mutatkozhatnak a képeken: a Debreceni Egyetem előtti tér élőképe helyett januárban emlékezetes módon egy ideig csak az „adásszünet” felirat volt olvasható, miután ismeretlenek ott a felvételeken is jól láthatóan az O1G rövidítést taposták a hóba. A kínos, de csak a felirat ellapátolásig tartó időszakról rögzített képeket törölték még az oldal webarchívumából is.

A lövész és célpontja


A luxusutak és a fiatal lányok mellett a polgármestert korrupciós ügyekkel is hírbe hozó bloggerről közben az internet népe próbálja kitalálni, hogy ki lehet valójában – Borkai Zsolt egyik ügyvédjének mondja magát, de a polgármester ügyeire részben rálátó győri forrásaink ezt kevésbé tartják valószínűnek. Többen a már említett, a blogban is vázolt győri ingatlanügyben kulcsszerepet játszó Rákosfalvy Zoltán egyik megsértődött vagy ki nem fizetett alvállalkozóját gyanítják a háttérben, de néhányan azt sem zárják ki, hogy a polgármester vagy Rákosfalvy felesége áll bosszút a hűtlen férje(ke)n. Egyesek a valamin esetleg szintén megorrolt Seszták Miklós közreműködését sem tartják kizártnak. Ezt támaszthatja alá, hogy a győri kaszinókoncessziót Rákosfalvy a Treff-Klub Kft. nevű cégével nyerte el, amely a kisvárdai Kruppa Zsolt Andráson keresztül kapcsolódik a volt fideszes fejlesztési miniszterhez.

A történet egyes részleteiről a felvételeken valószínűsíthetően látható ikerpár tagjai tudhatnak részleteket, de őket sem privát, sem közös vállalkozásuk telefonszámain nem lehet elérni: vagy kinyomják vagy egyszerűen fel sem veszik a telefont – azért az esküvői ruhaszalonét sem, amelyre 3 millió forintos támogatást nyertek.
Forrás: hvg.hu