4 dolog, amit érdemes tudni, ha a Maldív-szigetekre készülsz

Álmaid egyik helye a csodás Maldív-szigetek? Amennyiben már terveznéd az utazást, érdemes tudni pár fontos információt, amiről nem biztos, hogy mindenki hallott már.

 

A Maldív-szigetek egy kirívóan gyönyörű szigetcsoport, amely az India-óceánon található. Tipikusan az a hely, amelyre leginkább a szürkés őszi és hideg napokon vágyunk, hiszen a fehér homok, az elképesztően szép tenger, a különleges kunyhók, és a mediterrán hangulatú pálmák nyugalmat, harmóniát és a paradicsom életérzését tükrözik. Természetesen a képek alapján csak ábrándozni lehet, viszont annak érdekében, hogy meg is tapasztaljuk, legalább egyszer érdemes elutazni erre a messzi tájra. Természetesen a megvalósításhoz több dolognak is egyezni kell, mégis amennyiben van rá mód, kár lenne kihagyni ezt az életre szóló utazást.

Íme 4 dolog, amit jó tudni a nagyutazás előtt:

1. Nem csak nászútra tökéletes helyszín

A közhiedelemmel ellentétben nem csak nászútra kiváló hely a Maldív-szigetek, és nem csupán friss házasok utaznak el oda. Igazából bármilyen célra tökéletes lehet, attól függően, milyen jellegű szállást foglalunk. Példának okáért nagycsaládoknak, barátoknak, pároknak is különböző típusú hotelek állnak a rendelkezésre. Azonban még egyedül is szuper ötlet elutazni ide, ugyanis sok olyan hely létezik, ahol új ismeretségekre, barátokra tehet szert az utazó.

2. Az alkoholfogyasztás csak az üdülő szigeteken engedélyezett

Ez bizony egy fontos szabály, amire tényleg érdemes figyelni. Kizárólag az üdülőterületeken engedélyezett az alkoholfogyasztás, valamint csak ezeken a helyeken kapható az üzletekben. Mivel ez egy muszlim ország, ezért a helyi lakosok kifejezetten kerülik az alkoholt, így tehát nem is árulják.

3. Öltözködési illem


A muszlim vallás tiszteletben tartása végett oda kell figyelni a szállodai üdülőterületeken kívüli öltözködésre. A bikini csak a turista helyeken megengedett, egyébként pedig érdemes kerülni a lenge ruhadarabokat.

4. Nem csak a hírességek és az elit üdülőhelye

Természetesen nem mondható olcsó mulatságnak egy Maldív-szigeteki nyaralás, mégis korlátozhatjuk a költségeket. Az utazási költségek adottak, viszont nem csak a drága szállodai resortok vagy villák léteznek, hanem például költségkímélőbb szálláshelyeket is felkereshetünk. Tehát a Maldív-szigetek minden pénztárcának kínál ma már megfelelő nyaralást.

Kapcsolódó link: https://www.araamutravel.hu/maldiv-szigetek/