Egy kis kávészünet mindenkinek kell...

A kávészünet a munkahelyi élet szerves részévé vált, ami nélkül elképzelhetetlen egy nap az irodában vagy az üzemben. Egy jó főnök tudja, hogy az a pár perces pihenés, és hozzá egy csésze frissítő fekete pozitív hatással van a teljesítményre, ezért a legtöbb munkahelyen megtalálható valamilyen kávégép. Azt viszont csak kevesen gondolják át, hogy milyen kávégépet érdemes a konyhába vagy a pihenőbe állítani.

 
A kávészünetnek köszönhetjük a mai presszógépeket

Talán különösen hangzik, de a napjainkban olyan népszerű presszógépek története szorosan összefügg a kávészünettel. 1901-ben ugyanis egy Luigi Bezzera nevű milánói likőrgyáros le akarta rövidíteni azt az időt, amit a munkásai a kávézással töltöttek. Arra gondolt, ha gyorsabban le tudná főzni a feketét, akkor az emberek is előbb visszamennének dolgozni.

Némi kísérletezés után meg is találta a megoldást, bár arról nem szól a fáma, hogy a dolgozók ezután rövidebb időt töltöttek-e kávézással. A kávészünet idővel annyira fontos lett az emberek számára, hogy Amerikában még sztrájkolni is hajlandók lettek volna a jól megérdemelt pihenőért.

Szerencsére ma már nem kell küzdeni a kávészünetért, a kávéért viszont néha igen. Mert nincs is annál bosszantóbb, mint amikor kifogy a víz vagy a kávé a tartályból, és újra kell tölteni. De a gép előtt kígyózó sor sem szívderítő, miközben jó lenne végre leülni, és élvezni az aromás italt. Egy megfelelő kapacitású kávégéppel ilyen gondok nincsenek, ezért érdemes olyat választani, ami passzol a munkahely nagyságához.

Óriási kapacitás, hogy senki ne maradjon kávé nélkül


A Koffein Service dr. Coffee F11-es szuperautomata kávégépe minden szempontból ideális a 40 fő felett foglalkoztató munkahelyek számára – irodákba, üzemekbe, bemutatótermekbe –, de akár szállodák reggeliző helyiségébe is remek választás. Hiszen mindent tud, amire egy ekkora cégnél szükség van: nagy a kapacitása, könnyű kezelni, hatalmas a víz- és kávétartálya, és rengeteg féle kávé készíthető vele, így mindenki megtalálja azt, amit a legjobban szeret.



És hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? A számok magukért beszélnek


● 120 adag eszpresszó vagy 60 cappuccino óránként.
● 8 literes víz- és 1200 grammos kávétartály.
● 15 bar nyomás.
● ötféle kávéerősség.
● 18 különféle ital, amiket akár személyre is szabhat.

További pont a pozitív oszlopba, hogy a daráló zaja sem fog zavarni senkit, ugyanis a gép halk működésű, így mások nyugodtan dolgozhatnak, amíg Ön kávézik.

Kell ennél több? Talán csak annyi, hogy mindezért nem kell egy vagyont fizetni, hiszen a Koffein Service-től kedvező feltételek mellett bérelhető ez a szuperautomata kávégép. A hozzá való kávé pedig egyenesen a kávékultúra bölcsőjéből, Itáliából érkezik, ahol egy kis manufaktúrában pörkölik négy különféle variációban: 100% arabica, háromféle blend, sőt, még koffeinmentes változat is kapható.