Új pilóta az OXXO Racing-nél

Új pilótával folytatja az EB szereplést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, a kétszeres EB győztes, kétszeres angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team. Az új versenyző nevét hamarosan bejelentik.

 

Az OXXO Hungary Truck Racing Team azért döntött szezon közben új pilóta szerződtetése mellett, mert az eddigi futamok alatt egyértelműen kiderült, hogy eddigi versenyzőjükkel, Ryan-nel nem egyeztek az EB versenyzéssel kapcsolatos elképzelések.

A csapat számára alapítása óta elsődleges cél, hogy a sportág legmagasabb szintű és minőségű szériájában versenyezzen, a brit versenyző azonban kizárólag az angol bajnokságra fókuszálva képzeli el a jövőjét.

- Minden megmérettetés fontos, így a nemzeti bajnokságok is. Nem kizárt, hogy a csapat a jövőben fog is versenyezni ilyen sorozatban. Az OXXO Hungary Truck Racing Teamnek azonban a kezdetek óta az az elsődleges célja, hogy a sportág legmagasabb szintű sorozatában bizonyítson és képviselje a hazánkat. Számunkra az EB szereplés jelent igazi kihívást, ezért olyan versenyzővel fogjuk folytatni, akit hozzánk hasonlóan ugyanaz vezérel: minél jobb eredmény elérése az EB-n – mondta Sárosi Brúnó csapatfőnök, aki hozzátette.

- Ryan az OXXO történelem része marad, szép sikereket éltünk át együtt: a csapat tagjaként kétszeres angol-bajnoki címet ért el és hamarosan a harmadik is elérhető közelségbe kerül, emellett pedig helyt állt az európai-bajnoki sorozatban is. Sok sikert kívánunk neki a jövőben.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team hosszú távra tervez: 2018-ban céljuk, hogy hamarosan megnevezett új pilótájukkal kiszámítható, profi és stabil versenyzéssel szerepeljenek az EB-n.
Forrás: OXXO